search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:53
MENU CLOSE

Εξεταστικές Επιτροπές:Παραπομπές, αποστολές, προανακριτικές

07.11.2010 12:43
Εξεταστικές Επιτροπές:Παραπομπές, αποστολές, προανακριτικές - Media

Η αντίστροφη μέτρηση για την παραπομπή των πρώην υπουργών της Ν.Δ. για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου έχει αρχίσει και την ίδια ώρα στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί προβληματισμός για την ορθότητα της παραπομπής των… εκ δεξιών συναδέλφων τους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την παραπομπή των πρώην υπουργών της Ν.Δ. για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου έχει αρχίσει και την ίδια ώρα στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί προβληματισμός για την ορθότητα της παραπομπής των… εκ δεξιών συναδέλφων τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι βουλευτές που βλέπουν ότι ιδιαίτερα για τους Θόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο Βουλγαράκη το κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα αδύναμο. Οι κατηγορίες περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος φαίνεται ότι δεν στηρίζονται πουθενά, αφού δεν προκύπτει από τη δικογραφία μαύρο χρήμα, παρά μόνο ζημία του δημοσίου από τις ανταλλαγές.

Έτσι το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου, οπότε και θα γίνει η μυστική ψηφοφορία, πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα βρεθούν μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: Να παραπέμψουν με την ψήφο τους τούς πρώην υπουργούς, ανοίγοντας όμως έτσι τον ασκό του Αιόλου, ή να πράξουν κατά συνείδηση λαμβάνοντας υπόψη τους τα στοιχεία;

Εν τω μεταξύ οι βουλευτές που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens προετοιμάζονται για το δεύτερο ταξίδι τους στο Μόναχο, προκειμένου να συναντηθούν με το στέλεχος της γερμανικής εταιρείας Μίκαελ Κουτσενρόιτερ αλλά και με τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο. Παρά το γεγονός ότι από το πρώτο τους ταξίδι στη γερμανική πόλη και από τη συνάντηση που είχαν με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο δεν αποκόμισαν μεγάλα οφέλη για την υπόθεση, οι βουλευτές που μετέχουν στην εν λόγω εξεταστική επιμένουν. Ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, πάντως, εξέφρασε την άποψη ότι ίσως βάσει της ελληνικής νομοθεσίας γίνει δυνατόν να προκύψει μια κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία θα επιβάλλεται πρόστιμο στη Siemens για τις συμβάσεις που υπέγραψε με το ελληνικό Δημόσιο.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, και αυτή αναμένεται να πάρει τον δρόμο της προανακριτικής επιτροπής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:53