search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:20
MENU CLOSE

Η ώρα της κάλπης για τους πολιτικούς αρχηγούς

07.11.2010 09:16
Η ώρα της κάλπης για τους πολιτικούς αρχηγούς - Media

Από το πρωί της Κυριακής όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί προσέρχονται στα αντίστοιχα εκλογικά τους τμήματα για να ψηφίσουν.

Από το πρωί της Κυριακής όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί προσέρχονται στα αντίστοιχα εκλογικά τους τμήματα για να ψηφίσουν. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας άσκησε στις 12 το μεσημέρι, το εκλογικό του δικαίωμα στο 4ο Λύκειο Ιωαννίνων-248ο Εκλογικό Κέντρο.

«Όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε τον Καλλικράτη. Είναι μία μεταρρύθμιση που έπρεπε να είχε γίνει πιο γρήγορα και καθυστέρησε» τόνισε ο k. Παπούλιας, επισημαίνοντας ότι είναι ένας θεσμός που ενισχύει τη λαϊκή συμμετοχή. Παράλληλα, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την άσκηση των εκλογικών του δικαιωμάτων δήλωσε «Μέρα σημαντικών αποφάσεων η σημερινή καθώς κάνουμε ένα όραμα πραγματικότητα με τον Καλλικράτη, και φέρνουμε την εξουσία κοντά στον Πολίτη». Σημείωσε επίσης ότι «παίρνουμε και αποφάσεις για τη σταθερότητα της πορείας της χώρας για να προωθήσουμε τις δύσκολες αλλά αυτονόητες αλλαγές». 

«Σήμερα το λόγο τον έχει ο ελληνικός λαός. Οι έλληνες θα επιλέξουν τους καλύτερους και θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ψήφισε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου Μεσσηνίας.

«Να σταματήσουν οι συζητήσεις στις τηλεοράσεις που αναπαράγουν τον εκβιασμό των εκλογών» ζήτησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που ψήφισε σε σχολείο στου Γκύζη.  Παράλληλα, είπε ότι ο λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και τον κάλεσε να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη και μετά το πέρας της διαδικασίας κάλεσε τους πολίτες να αποδοκιμάσουν στην κάλπη την πολιτική της χρεοκοπίας, το Μνημόνιο και τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. 

“Σήμερα, ο ελληνικός λαός έχει μια μεγάλη ευκαιρία”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε την εκτίμηση πως η κάλπη σήμερα θα αναδείξει τους πολιτικούς συσχετισμούς του νέου πολιτικού σκηνικού της νέας μεταπολίτευσης. 

“Από αυτό το σκηνικό δεν πρέπει να απουσιάσει η ελπίδα”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας πως για το κόμμα του ελπίδα είναι η συνάντηση της Αριστεράς με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο. 

“Ελπίδα είναι να έχουμε θετικές εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση για το λαό και την κοινωνία. Και αυτή την ευκαιρία ο ελληνικός λαός δεν θα την χάσει. Γιατί το κρίσιμο διακύβευμα της κάλπης είναι η προοπτική απεμπλοκής από το Μνημόνιο της εξάρτησης, της ομηρίας, της χρεοκοπίας, η προοπτική της οικονομικής ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και της λαϊκής κυριαρχίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας. 

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Θεσσαλονίκη. «Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι πολίτες επενδύουν στον σεβασμό και την ελπίδα και λιγότεροι εκείνοι που επενδύουν στο φόβο και τον εκβιασμό» δήλωσε σημειώνοντας πως «αύριο θα είναι νέα μέρα για τη μεταπολίτευση».

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, δήλωσε πως «μεγάλη πρωταγωνίστρια σήμερα είναι η Αθήνα. Οι πολίτες της πόλης ψηφίζουν για μια Αθήνα με μεγάλη ασφάλεια, ανάπτυξη και πολιτισμό».

«Σήμερα είναι μια νέα αφετηρία», δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα, όπου ψήφισε.”Η Αθήνα δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια αδράνειας και απραξίας. Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να ανακουφίσει τους πολίτες από τα προβλήματά τους και να ενισχύσει τους νέους”, είπε. Ο κ. Καμίνης προέτρεψε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος. 

«Σήμερα μιλάνε οι πολίτες» δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι οι εκλογές διεξάγονται ομαλά και πρόσθεσε 
«Ό,τι ήταν να πούμε το είπαμε. Σήμερα μιλάνε οι πολίτες και οι πολίτες θα αποφασίσουν να πάμε μπροστά». 

Στο 12ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 10:00 ο Βασίλης Κικίλιας. 
«Σήμερα ψηφίζουμε και αλλάζουμε», δήλωσε ο κ. Κικίλιας τονίζοντας ότι «οι πολίτες στέλνουν μήνυμα ανάπτυξης και ελπίδας κόντρα στο μνημόνιο». 

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των εκλογών και τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν η ΝΔ και ο πρόεδρός της, Αντώνης Σαμαράς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:20