search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:58
MENU CLOSE

Άρωμα λαμόγιου…

10.11.2010 10:45
Άρωμα λαμόγιου... - Media

Της Τζένης Κ.

Εξαιρετικά ευφάνταστη η ολλανδική κυβέρνηση, πήρε την απόφαση να αποστείλει σε 30.000 οικογένειες της χώρας, ειδικές κάρτες, που, εφόσον ξυστούν, αναδίδουν μυρωδιά ινδικής κάνναβης. Κατ’ αυτό τον τρόπο οι Ολλανδοί θα συστηθούν (όσοι δεν έχουν συστηθεί ακόμα) με το βασικότερο εκ των γνωρισμάτων του ναρκωτικού, δηλαδή την οσμή του, και θα μεταλλαχτούν σε πραγματικά λαγωνικά, έτοιμα να συνδράμουν τις Αρχές στο δύσκολο έργο της πάταξης του παραεμπορίου.

Της Τζένης Κ.

Εξαιρετικά ευφάνταστη η ολλανδική κυβέρνηση, πήρε την απόφαση να αποστείλει σε 30.000 οικογένειες της χώρας, ειδικές κάρτες, που, εφόσον ξυστούν, αναδίδουν μυρωδιά ινδικής κάνναβης. Κατ’ αυτό τον τρόπο οι Ολλανδοί θα συστηθούν (όσοι δεν έχουν συστηθεί ακόμα) με το βασικότερο εκ των γνωρισμάτων του ναρκωτικού, δηλαδή την οσμή του, και θα μεταλλαχτούν σε πραγματικά λαγωνικά, έτοιμα να συνδράμουν τις Αρχές στο δύσκολο έργο της πάταξης του παραεμπορίου. Γιατί μπορεί στην εν λόγω Κάτω Χώρα να επιτρέπεται η φροντίδα μέχρι και πέντε γλαστρών κατ’ άτομο, για ιδιωτική χρήση (όπως το κάνουμε εμείς με τους μαϊντανούς, τα βασιλικά και τα δεντρολίβανα), αλλά οι εκτεταμένες λαθραίες καλλιέργειες που ζημιώνουν φορολογικώς τον ολλανδικό κορβανά, παραμένουν ανεπιθύμητες. Γι’ αυτό και στις εκπαιδευτικές κάρτες θα αναγράφεται ειδικό τηλέφωνο στο οποίο οι πολίτες θα κοινοποιούν τα ευρήματά τους. Αυτό το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας είναι πολύ οικείο και σε μας, αλλά -ευτυχώς για τους Ολλανδούς- ελάχιστοι από μας ομιλούν την ολλανδική.

Η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία ενέπνευσε πάντως και τη δική μας την Κυβέρνηση που επιθυμεί να γενικεύσει τη μέθοδο και να εκπαιδεύσει τους πολίτες στο κυνήγι λαμογίων διά της μύτης. Πώς μυρίζει όμως το λαμόγιο; Και πώς μπορεί να εντοπίσει κανείς το άρωμα λαμόγιου κάτω από τα λοιπά φτηνά και ακριβά αρώματα της καμούφλας; Κι αν τυχόν συμπέσει η αμαρτωλή μυρωδιά, με ό,τι αναδίδουν τα πρόσωπα υπεράνω υποψίας; Κι αν τη μυρίσει κανείς στον εαυτό του; Δύσκολο το εγχείρημα, αλλά από την περαίωση τουλάχιστον κρίνεται πολύ πιο ευθύβολο και αποδοτικό στο επίπεδο των δυνητικών εσόδων.

Εδώ και δύο εικοσιτετράωρα, από τις εκλογές και μετά, τα στελέχη της Κυβέρνησης, για το καλό της πατρίδας, διανύουν πιλοτικά «μέρες Πατρίκ Ζίσκιντ». Προσπαθούν να εντοπίσουν «το άρωμα». Μυρίζουν και μυρίζονται γενικώς. Και τείνουν να πιστέψουν πως ο ήρωας του ομώνυμου μυθιστορήματος είχε δίκιο που σκότωνε τα αντικείμενα του πόθου της μύτης του, προκειμένου να αποσπάσει το μέγιστο της οσμής τους. Ειδικά ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δηλώνουν διατεθειμένοι να καρυδώσουν μπόλικα διεφθαρμένα πειραματόζωα, προκειμένου να εμβαπτίσουν κάρτες στην μπόχα τους και κατ’ επέκταση να αυξήσουν τα έσοδα του Κράτους. «Στην Ελλάδα, ψυχή βγαίνει αλλά φόρος δε βγαίνει…» σχολιάζουν χαρακτηριστικά και οι δύο, καθώς υπακούουν στο ενδόμυχο τους κάλεσμα «Kill! Kill! Kill!»…  Και φαίνεται ότι το άρωμα του αίματος, παρότι δεν το μύρισαν σε κάρτα, το γνώριζαν ανέκαθεν…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24