search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:50
MENU CLOSE

Ενώπιον του εισαγγελέα 13 ατομα για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

09.11.2010 18:59
Ενώπιον του εισαγγελέα 13 ατομα για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» - Media

Στο Τριμελες Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται 13 από τους 17 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Στο Τριμελες Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται 13 από τους 17 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών κ. Ξένιας Δημητρίου, προσθέτοντας στον κατάλογο των προσώπων που παραπέμπονται και τον καταζητούμενο Χρήστο Τσάκαλο, αδελφό του Γεράσιμου Τσάκαλου που κρίθηκε πριν λίγες μέρες προφυλακιστέος για τα δέματα-βόμβες σε πρεσβείες.

Η Εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Χρήστου Τσάκαλου, πρόταση που δεν υιοθέτησε το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο τον παραπέμπει μόνο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη παραπέμπονται οι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, Παναγιώτης Μασούρας, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και ο προσφάτως προφυλακισθείς Παναγιώτης Αργυρού.

Παραπέμπονται επίσης οι ελεύθεροι, με την επιβολή περιοριστικών όρων, Εμμανουήλ Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης, καθώς και οι καταζητούμενοι, σε βάρος των οποίων έχουν εδώ και μήνες εκδώσει εντάλματα σύλληψης οι ανακριτές της υπόθεσης: Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος, Νταμιάνο Μπολάνο, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσης και Χρήστος Τσάκαλος.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους 13 νεαρούς αφορούν στη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και τρεις εκρήξεις στο γραφείο της κ. Λ.Κατσέλη, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Π. Χηνοφώτη και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:50