search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:39
MENU CLOSE

Η ανεργία γιγαντώνεται σε… τέρας

09.11.2010 23:58
Η ανεργία γιγαντώνεται σε... τέρας - Media

Της Ανδριάνας

Την κάνουν η μία πίσω από την άλλη οι ελληνικές επιχειρήσεις για άλλα μέρη, άλλες παραλίες…

Της Ανδριάνας

Την κάνουν η μία πίσω από την άλλη οι ελληνικές επιχειρήσεις για άλλα μέρη, άλλες παραλίες…Περισσότερες από 1.500 ΑΕ και ΕΠΕ, μεταποίησης και υπηρεσιών, έχουν ήδη μετεγκατασταθεί σε γειτονικές μας χώρες με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

«Η μετανάστευση της επιχειρηματικότητας ίσως βάλει την ”ταφόπλακα” στην οικονομία μας» επισημαίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, «καθώς θα επιφέρει και δραματική αύξηση της ανεργίας και τεράστια απώλεια εσόδων που θα επιταθεί καθώς οι επιχειρηματίες ούτε τα κέρδη τους θα επαναπατρίσουν πληρώνοντας επιπλέον φόρο 5%».

Εντωμεταξύ περί τις 4.000 επιχειρήσεις, εμπορικές και μικρές μεταποιητικές, διακόπτουν πανελλαδικά τη λειτουργία τους κάθε μήνα, από τον Ιούνιο του 2010 και μετά!

Μιλάμε για αφανισμό της μεσαίας τάξης  από τη χώρα μας. Και να έφθανε μόνο αυτό; Ακόμη ένα χτύπημα “κάτω από τη ζώνη”, σε μια περίοδο κατά την οποία βάλλονται από παντού, δέχονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που ανακάλυψαν τις τελευταίες ημέρες ότι ανάμεσα σε όλα τα άλλα αυξάνονται και οι εισφορές προς τον Οργανισμό Ασφάλισής τους (ΟΑΕΕ).

Παράλληλα ΜΕ ΦΕΣΙΑ δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα προκαλέσουν ισχυρούς κλυδωνισμούς στο σύνολο της οικονομίας, απειλούνται μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι- πέρα από τους ήδη γνωστούς- οι οποίοι είτε ζητούν εδώ και μήνες από τις τράπεζες αναδιάρθρωση δανείων είτε έχουν υποβάλει, ήδη, αίτηση προστασίας από τους πιστωτές τους!

Και κάπως έτσι διαμορφώνεται ο χάρτης τους χάους στην αγορά εργασίας…

Έχουμε και λέμε: από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, μετράμε 82.500 λιγότερους εργαζόμενους, 45.000 λιγότερους εργοδότες, ενώ 15.000 απασχολούμενοι έχασαν τη δεύτερη δουλειά τους, οι υποαπασχολούμενοι μαζί με τους ανέργους έφτασαν τους 815.000, οι συμβάσεις χρόνου τις 344.000, αυξημένες κατά 4.000 από πέρυσι, 25.000 προστέθηκαν στους μακροχρόνια άνεργους, που έφτασαν τους 80.000, ενώ οι άνεργοι άνω του ενός έτους ξεπέρασαν τους 277.000.

Το μήνυμα για την κατάσταση αυτή είναι σαφές από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης «δεν υπάρχει η πολυτέλεια για  παροχές προς τους ανέργους, προτεραιότητα έχει ο άμεσος περιορισμός των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, διαφορετικά οι αγορές θα εκτοξεύσουν στα ύψη το κόστος του δανεισμού.

Γι’ αυτό η  ανεργία γιγαντώνεται σε «τέρας» ένας ιδιόμορφος «τρίτος κόσμος» γεννιέται στην Ελλάδα !!!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15