search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:30
MENU CLOSE

Eπικίνδυνες αποστολές στο Αφγανιστάν για Ελληνες φαντάρους

11.11.2009 13:12
Eπικίνδυνες  αποστολές στο Αφγανιστάν  για Ελληνες φαντάρους - Media

Άκρως επικίνδυνη χαρακτηρίζεται πλέον από πηγές του Πενταγώνου η νέα αποστολή που θα αναλάβουν οι 141 Έλληνες στρατιώτες στο Αφγανιστάν. Η προηγούμενη κυβέρνηση πιεζόμενη από το ΝΑΤΟ είχε δεχτεί την μεταστάθμευση της ελληνικής δύναμης από τη Καμπούλ στη Χεράτ και στη Φαράχ,στο δυτικό Αφγανιστάν.Τότε ο Βαγγέλης Μειμαράκης είχε παρουσιάσει τις δύο περιοχές ως ασφαλείς. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι η πίεση της Ουάσιγκτον για «προσφορά»  στρατού για το Αφγανιστάν στρέφεται προς όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Άκρως επικίνδυνη χαρακτηρίζεται πλέον από πηγές του Πενταγώνου η νέα αποστολή που θα αναλάβουν οι 141 Έλληνες στρατιώτες στο Αφγανιστάν.Η προηγούμενη κυβέρνηση πιεζόμενη από το ΝΑΤΟ είχε δεχτεί την μεταστάθμευση της ελληνικής δύναμης από τη Καμπούλ στη Χεράτ και στη Φαράχ,στο δυτικό Αφγανιστάν.Τότε ο Βαγγέλης Μειμαράκης είχε παρουσιάσει τις δύο περιοχές ως ασφαλείς.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στις ΗΠΑ τις προηγούμενες μέρες δημοσιοποιήθηκαν επίσημα στατιστικά του πενταγώνου, σύμφωνα με τα οποία περισσότεροι από 90.000 αμερικανοί στρατιώτες έχουν πληρώσει μεγάλο ή μικρό τίμημακατά τη διάρκεια της θητείας τους είτε στο Ιράκ είτε στο Αφργανιστάν. Ο παρασημοφορημένος και δια βίου σακατεμένος Αμερικανός  στρατιώτης  στη φωτογραφία, πολλά θα μπορούσε να πει στους Ελληνες στρατιωτικούς που ετοιμάζονται για το Αφγανιστάν… Τώρα αποδεικνύεται ότι από το περασμένο Μάιο κλιμάκιο αξιωματικών που είχαν επισκεφτεί Χεράτ και Φαράχ είχαν καταθέσει αναφορά στην οποία περιέγραφαν τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν οι στρατιώτες μας και έκαναν εκτίμηση για απώλειες.Ο οδικός άξονας Χεράτ-Φαράχ θεωρείται άκρως επικίνδυνος και οι τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών είναι καθημερινή πρακτική των Ταλιμπάν! Γι ´αυτό ακριβώς το λόγο το κλιμάκιο των αξιωματικών στην αναφορά τους θέτουν ως απαραίτητη προυπόθεση για τη μεταφορά των στρατιωτών αλλά και για την αποστολή τους σε Χεράτ-Φαράχ είναι ο εξοπλισμός τους με ειδικά θωρακισμένα οχήματα.Ζητούν συνολικά 13 οχήματα τα οποία κοστίζουν περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ.Η όλη αποστολή για ένα χρόνο υπολογίζεται σε 63 εκατομμύρια ευρώ ποσό που έχει προκαλέσει πανικό στην ηγεσία του Πενταγώνου.Λόγω της επικινδυνότητας αλλά και του υψηλού οικονομικού κόστους Βενιζέλος και Μπεγλίτης έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την απόφαση κάτι εξαιρετικά δύσκολο και απίθανο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:30