search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:09
MENU CLOSE

…κι εσύ κι ο γρύλος σου!!!

12.11.2010 17:19
…κι εσύ κι ο γρύλος σου!!! - Media

Ένας νέος κάτοχος ενός κάπως ασυνήθιστου παγκοσμίου ρεκόρ αναγνωρίστηκε στο ζωικό βασίλειο που, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, έχει τους μεγαλύτερους όρχεις ανάμεσα σε όλα τα άλλα είδη, αναλογικά βέβαια με το μέγεθος του σώματός του.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Ένας νέος κάτοχος ενός κάπως ασυνήθιστου παγκοσμίου ρεκόρ αναγνωρίστηκε στο ζωικό βασίλειο: Είναι ένα είδος γρύλου (τριζονιού) που, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, έχει τους μεγαλύτερους όρχεις ανάμεσα σε όλα τα άλλα είδη, αναλογικά βέβαια με το μέγεθος του σώματός του.

Αν, αντίστοιχα, ένας άνδρας είχε ανάλογου μεγέθους όρχεις, αυτοί θα ζύγιζαν όσο ένα λάστιχο αυτοκινήτου ο καθένας, δηλαδή γύρω στα δέκα κιλά. Οι ανθρώπινοι όρχεις ζυγίζουν το 0,04% έως 0,08% του ανδρικού σώματος. Προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν μια μύγα, οι όρχεις της οποίας στα αρσενικά φτάνουν το 10,6% του βάρους του σώματός τους!

Οι επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Ντέρμπι, υπό τον συμπεριφοριστή οικολόγο δρα Καρίμ Βεχάντ, δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο έγκριτο περιοδικό βιολογίας «Biology Letters» της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας.

Προφανώς, οι εκλεκτοί επιστήμονες αγνοούν το σπάνιο και καθ’ όλα ιδιαίτερο είδος του εντιμότατου «Έλληνος Πολίτη». Αυτού που στη διάρκεια της ημέρας είναι ικανός να γράψει στους πολύτιμους και ταυτόχρονα ευρύχωρους όρχεις του τους πάντες και τα πάντα, εξ ου και η στερεότυπος επωδός «στα αρχίδια μου» που απαντάται παντού, εντός και εκτός οικίας, εργασίας, δημοσίων υπηρεσιών (ιδίως αυτών), ενίοτε και θρησκευτικών χώρων, με συχνά εμπλουτισμένες παραλλαγές, όπως για παράδειγμα «σε γράφω στα…» ή ακόμα υπό τύπον ρητορικής ερωτήσεως: «ξέρεις που σε έχω γραμμένο;».

Πολίτες με τόσο εύκαιρους και ανθεκτικούς όρχεις αποτελούν σπάνιο φαινόμενο για το ζωικό βασίλειο, πράγμα που σκανδαλωδώς, καθώς φαίνεται, διέλαθε την προσοχή τής καθ’ όλα φιλέρευνης ομάδας επιστημόνων.

Μάλιστα, το φαινόμενο λαμβάνει πρωτοφανείς διαστάσεις κατά την προεκλογική περίοδο, όπου παρατηρείται οι όρχεις να λαμβάνουν σχήμα και μέγεθος αερόστατου, κι όλοι πετούν στα σύννεφα· εκεί ακριβώς όπου μας παραπέμπουν οι προεκλογικές φανφάρες…

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:09