search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:29
MENU CLOSE

«Στον πάγο» οι επισκευές των σχολείων

11.11.2009 14:40
«Στον πάγο» οι επισκευές των σχολείων - Media

Λεφτά τέλος για τις εργολαβίες συντήρησης των σχολικών κτηρίων του ∆ήµου Αθηναίων, αφού οι εργολάβοι δεν έχουν πληρωθεί για τις προηγούµε νες δουλειές τους (ή µάλλον κακοτεχνίες τους…) στα σχολικά συγκροτήµατα της Αθήνας.

Λεφτά τέλος για τις εργολαβίες συντήρησης των σχολικών κτηρίων του ∆ήµου Αθηναίων, αφού οι εργολάβοι δεν έχουν πληρωθεί για τις προηγούµε νες δουλειές τους (ή µάλλον κακοτεχνίες τους…) στα σχολικά συγκροτήµατα της Αθήνας. Έτσι, απ’ ό,τι φαίνεται, ήταν ρητή η εντολή στους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών να χρησιµοποιηθούν τ’ αποθε µατικά των ταµείων των σχολικών µονά δων, που είναι για τα λειτουργικά έξοδα, ώστε να καλυφθούν τ’ απολύτως ανα γκαία έργα συντήρησης των σχολείων.

Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε λοιπόν µε τις επισκευές και τα έργα συντήρησης που έγιναν πριν από τις προεκλογικές… βεγγέρες του υπεύθυνου δηµοτικού συµβούλου Χ. Τεντόµα σε κάποια σχολεία. Όλα πάνε πίσω, από τις µικρο επισκευές µέχρι και τα µεγαλεπήβολα σχέδια ανάπλασης των προαύλιων χώρων σε ορισµένα σχολεία, τα οποία µάλιστα η δηµοτική αρχή παρουσίαζε ακόµη και σε διεθνή συνέδρια… Μεταξύ των έργων αυτών και η υλοποίηση της ανά πλασης της αυλής στα δηµοτικά σχολεία των οδών Σούκα και Χορµοπούλου στο Πολύγωνο καθώς και στα δηµοτικά της οδού Βαρβάκη 23 στου Γκύζη, παρά τις επισκέψεις και τις υποσχέσεις του Τεντόµα, αλλά και τις αποφάσεις του δηµοτικού συµβουλίου…

Σήµερα, δυστυχώς, αντί για ανάπλαση των προαυλίων, στο σχολικό συγκρότη µα του Πολυγώνου η σωµατική ακεραιό τητα των µαθητών βρίσκεται καθηµερινά σε κίνδυνο, τα παράθυρα όλου του σχο λείου είναι σαπισµένα και σφραγίζονται µε οξυγονοκόλληση για να µην πέσουν στα κεφάλια των παιδιών. Η περίφραξη του σχολείου έχει κι αυτή σαπίσει, ενώ οι σιδηροσωλήνες της περίφραξης αποτε λούν δαγκάνες όπου πιάνονται τα πόδια και τα χέρια των µαθητών, µε αποτέλε σµα να καλείται η Πυροσβεστική για να κόψει τα σίδερα και να τ’ απεγκλωβίσει.

Και όλα αυτά ο δήµος τα αντιµετωπίζει µε συνεργεία τα οποία στην κυριολεξία πάνε και αράζουν στο σχολείο και απλώς µπλέκονται στα πόδια των µαθητών στα προαύλια των σχολείων. «Κύριος οίδε» πότε θα τελειώσουν τις αποκαταστάσεις που είναι αναγκαίες. ∆εν µιλάµε πλέον για αναπλάσεις. Αυτά είναι όνειρα θερι νής νυκτός…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:29