search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:39
MENU CLOSE

Υπό κατάληψη το Πανεπιστήμιο Πατρών

12.11.2010 10:56
Υπό κατάληψη το Πανεπιστήμιο Πατρών - Media

Σε καταλήψεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι δέκα σχολών του πανεπιστημίου Πατρών ενώ κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει και το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, καθώς και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου.

Σε καταλήψεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι δέκα σχολών του πανεπιστημίου Πατρών.  Οι εκπρόσωποι των φοιτητών εκφράζουν την αντίθεση τους στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τη ανώτατη εκπαίδευση, ενώ για τον ίδιο λόγο, έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, καθώς και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου.

Παράλληλα , συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν, την Πέμπτη, φοιτητές, αντιδρώντας στις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και στα οικονομικά μέτρα.

Την ίδια ώρα σε απεργία κατήλθαν και οι πανεπιστημιακοί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Οι διοικήσεις των πανεπιστημίων κηρύσσουν «ηλεκτρονικό πόλεμο» στο υπουργείο Παιδείας. Μέσω ιστοσελίδων, το ένα μετά το άλλο τα ιδρύματα της χώρας ξεκινούν παράλληλο διάλογο για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, προκειμένου να συγκεντρώσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, οπότε θα συγκληθεί έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων ΑΕΙ στην Αθήνα.


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24