search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:01
MENU CLOSE

Παράνομες οι εγγραφές

14.11.2010 11:31
Παράνομες οι εγγραφές - Media

Απόλυτα επιβεβαίωσε η έκθεση επιθεώ­ρησης ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αθηναίων το δημοσίευμα του «Π» (29 Οκτωβρίου) για τη μη νόμιμη εγγρα­φή αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους.

Απόλυτα επιβεβαίωσε η έκθεση επιθεώ­ρησης ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αθηναίων το δημοσίευμα του «Π» (29 Οκτωβρίου) για τη μη νόμιμη εγγρα­φή αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους. Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου (Αρ: 882/ Α/2010), οι ελεγκτές Παρασκευάς Νομικός Π.Ε. και Κων/νος Σουλιώτης ΕΕΔΔ διαπιστώνουν:

«Μετά την αυτοψία που διενεργήσαμε στις 30.10.2010, σε συνεργασία με δύο αστυφύλακες του Α.Τ. Πετραλώνων, στις διευθύνσεις που δηλώθηκαν ως κατοικία των 21 Βουλγάρων υπηκόων που αναφέρονται στο ως άνω δημοσίευμα, και οι οποίοι φέρεται να ζήτησαν την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δι­καίωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, διαπιστώσαμε ότι οι διευθύνσεις αυτές είναι αναληθείς».

Από τις εν λόγω έρευνες οι ελεγκτές υπο­γραμμίζουν κατηγορηματικά ότι κανείς από τους (αλλοδαπούς) δεν βρέθηκε να κατοικεί στις αναφερόμενες στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους διευθύνσεις.

Οι ελεγκτές σημειώνουν ότι «στο πλαίσιο της ως άνω αυτοψίας ελέγξαμε στις ανωτέρω οδούς (Αλόπης, Δημοφώντος, Κειριαδών και Μυκάλης) επιπλέον διευθύνσεις που αναφέρονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ως κατοικία και άλλων υπηκόων της Βουλγαρίας. Από την έρευνα, προκύπτει ότι κανείς από τους κατωτέ­ρω δεν βρέθηκε να κατοικεί στις εν λόγω διευ­θύνσεις». Οι ελεγκτές στην έρευνά τους διαπί­στωσαν ακόμη ότι:

◆ «Μεγάλος αριθμός αιτήσεων από τις 269 που μας χορηγήθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων και αναφέρονται σ’ αυτές ως Δ/νση κατοικίας οι οδοί Αλόπης, Δημοφώντος, Κειριαδών, Μυκά­λης και Νεφέλης φέρουν τον ίδιο γραφικό χα­ρακτήρα και αρκετές δεν φέρουν ημερομηνία σύνταξης».

◆ «Το βιβλίο πρωτοκόλλου δεν είναι το κεντρι­κό πρωτόκολλο της υπηρεσίας, αλλά ένα ξεχω­ριστό χειρόγραφο πρωτόκολλο για την καταχώ­ριση μόνο των αιτήσεων – δηλώσεων κοινοτικών εκλογέων. Το βιβλίο είναι αθεώρητο, δεν φέρει αριθμούς σελίδων, και σ’ αυτό έχουν γίνει κα­ταχωρίσεις αιτήσεων και στη σελίδα που αφο­ρά στα εξερχόμενα έγγραφα».

◆ «Οι εγγραφές που έχουν γίνει σ’ αυτό δεν ακολουθούν με συνέπεια χρονολογική σειρά, όπως θα έπρεπε, και επί πλέον υπάρχει μεγά­λος αριθμός καταχωρίσεων, σε διάφορα ση­μεία από την αρχή μέχρι το τέλος του, με την ένδειξη 8/10 στις στήλες: Ημερομηνία Λήψης ή Ημερομηνία Αποστολής. Όπως μας διαβε­βαίωσε υπάλληλος του Τμήματος Δημοτολο­γίου και Έκδοσης Πιστοποιητικών του Δήμου Αθηναίων, η ως άνω ένδειξη σημαίνει Αύγου­στος 2010».

Το συμπέρασμα της έρευνας, όπως διατυπώ­νεται από τους ελεγκτές, είναι ότι:

◆ «Οι εγγραφές των Βουλγάρων υπηκόων που αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημε­ρίδας “Το Ποντίκι” της 29ης Οκτωβρίου 2010 δεν είναι νόμιμες».

◆ «Αμφισβητείται η νομιμότητα και των λοι­πών εγγραφών Βουλγάρων υπηκόων που φέ­ρονται ως κατοικούντες στις οδούς Αλόπης, Δη-μοφώντος, Κειριαδών, Μυκάλης και Νεφέλης στην περιοχή Πετραλώνων».

Το δικό μας συμπέρασμα πάντως απ’ όλη αυ­τήν την ιστορία είναι ότι υπάρχουν «τρύπες» στο σύστημα, τις οποίες προφανώς έχουν εκμε­ταλλευτεί επιτήδειοι – και όχι μόνο στον Δήμο της Αθήνας…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:01