search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:39
MENU CLOSE

Παπανδρέου: «Συζητάμε ήδη την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου»

14.11.2010 09:01
Παπανδρέου: «Συζητάμε ήδη την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου» - Media

Παραδέχεται ο πρωθυπουργός, για πρώτη φορά δημοσίως, ότι η κυβέρνηση συζητά την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου.

Παραδέχεται ο πρωθυπουργός, για πρώτη φορά δημοσίως, ότι η κυβέρνηση συζητά την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου.

Σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Το μνημόνιο επισημοποιεί την χρεοκοπία της πολίτικής που ανέδειξε στο έπακρο η προηγούμενη κυβέρνηση. Ότι σήμερα μπορούμε να αναφερόμαστε σε επαναδιαπραγμάτευση, είναι μόνο γιατί δείξαμε την αξιοπιστία μας. Ότι δεν ήμασταν φυγόπονοι. Σήμερα πια όπου βλέπουμε ανάγκη μπορούμε και προωθούμε εναλλακτικές λύσεις, αλλάζουμε επιμέρους όρους του μνημονίου για να επιλέξουμε πιο δίκαιες λύσεις. Το κάνουμε ήδη».

Για τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής σημειώνει:

«Μας ζήτησαν να συνεχίσουμε τη δουλειάς μας και να κάνουμε το παν για να σώσουμε τη χώρα.». Υποστηρίζει ότι το δίλημμα που έθεσε αφορούσε την πορεία της χώρας και ότι ο ίδιος ήταν ειλικρινής απέναντι σε μία διχαστική ρητορική που καλούσε τους πολίτες να πούνε ότι είναι δυσαρεστημένοι. «Και ποιος δεν είναι; Πρώτος εγώ για την πατρίδα μου!. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταθέσουμε τα όπλα;», αναφέρει.

Σε ερώτηση αν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές, δηλώνει ότι « πρόθεσή του είναι να προωθήσει το σχέδιό του μέχρι το 2013» και ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος προσφυγής στις κάλπες», ενώ αποκλείει κάθε σενάριο περί κυβέρνησης συνεργασίας.

Υποστηρίζει ακόμη ότι δεν γίνεται συζήτηση περί απολύσεων στο δημόσιο, τονίζει όμως ότι: «Θα προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες στις ΔΕΚΟ, στην Υγεία και στους χιλιάδες φορείς αμφιβόλου προσφοράς στους πολίτες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10