search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:50
MENU CLOSE

Οι δηλώσεις πριν τα αποτελέσματα…

14.11.2010 09:49
Οι δηλώσεις πριν τα αποτελέσματα… - Media

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα και την απαραίτητη… αισιοδοξία που χαρακτηρίζει πάντα τους ενδιαφερόμενους τέτοιες μέρες, πολιτικοί αρχηγοί και υποψήφιοι έκαναν τις σχετικές δηλώσεις πριν έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα των αποτελεσμάτων. Για πολλούς από αυτούς οι δηλώσεις που θα ακολουθήσουν την καταμέτρηση, θα έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα…

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα και την απαραίτητη… αισιοδοξία που χαρακτηρίζει πάντα τους ενδιαφερόμενους τέτοιες μέρες, πολιτικοί αρχηγοί και υποψήφιοι έκαναν τις σχετικές δηλώσεις πριν έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα των αποτελεσμάτων. Για πολλούς από αυτούς οι δηλώσεις που θα ακολουθήσουν την καταμέτρηση, θα έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα…

Εξαίρεση βεβαίως ο Κώστας Καραμανλής, που και σήμερα πήγε, ψήφισε και… απήλθε χωρίς να κρίνει απαραίτητο να μιλήσει, παρά μόνο για να χαιρετίσει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

O πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας προσήλθε στα Γιάννενα να ψηφίσει και ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός στις δηλώσεις του. «Η δημοκρατία κατακτήθηκε με αγώνες» είπε, και με τον τρόπο του κάλεσε τους πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ και να πάνε να ψηφίσουν.

Οι υπόλοιποι πολιτικοί έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Πολιτικοί αρχηγοί:

Γιώργος Παπανδρέου: “Καλούμαστε σήμερα να επιλέξουμε τους πιο ικανούς νέους δημάρχους και περιφερειάρχες. Ικανά στελέχη που μπορούν να σταθούν δίπλα στον πολίτη, να δώσουν δύναμη στο νέο θεσμό που λέγεται Καλλικράτης. Είναι μία υπόσχεσή μας απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας.Ένα κράτος συγκεντρωτικό και πελατειακό και πάντα μακριά από τον πολίτη. Με τον Καλλικράτη, δίνουμε μήνυμα στον πολιτή ότι οι υπηρεσίες του κράτους έρχονται κοντά του. Ο Καλλικράτης είναι ένα βασικό θεμέλιο για να ξεπεράσουμε την κρίση και να αντιμετωπίσουμε καθε επιτήρηση και δουλεία αν θέλετε και να βγούμε με δικές μας δυνάμεις από αυτές επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.”

Αντώνης Σαμαράς: «Μπροστά στις κάλπες υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια. Της κυβέρνησης και των νέων μέτρων και αυτό της ελπίδας, που ανοίγει δρόμους για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Το μήνυμα για αλλαγή πορείας κανείς δεν θα μπορέσει να υποκριθεί ότι δεν το είδε, δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε.»

Αλέκα Παπαρήγα: “Ερχεται η Τρόικα και πρέπει να πάρει την απάντησή της. Η απάντηση πρέπει να είναι ότι δεν θα πρέπει να πληρώσει ο ελληνικός λαός.”

Γιώργος Καρατζαφέρης: “Πιστεύω ότι σήμερα η Θεσσαλονίκη θα προσέλθει στις κάλπες με ευθύνη. Δεν θα ψηφίσουν χαλαρά αλλά υπεύθυνα και επιδέξια. Η Αγίου Παύλου και η Αγίου Δημητρίου θα παραμείνουν στη θέση τους. Οι φανατικοι του μεγάλου σφαγέα των Ποντίων να πηγαίνουν στην τουρκία να τον προσκυνήσουν”.

Αλέξης Τσίπρας: “Η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη τόσο λόγω της χρεοκοπίας του μνημονίου όσο και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Όσοι εκλεγούν και δεν συνειδητοποιήσουν εγκαίρως ότι η επιλογή να αποτελούν τους εκλεκτούς των κομμάτων εξουσίας θα τους οδηγήσει σε αδιέξοδο θα βρουν μπροστά τους αξεπέραστα προβλήματα.”

Φώτης Κουβέλης: «Με δημοκρατική υπευθυνότητα οι πολίτες καλούνται να αναδείξουν τοπική αυτοδιοίκηση της κοινωνίας των πολιτών. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ευθύνη όλων μας».

 

Υποψήφιοι περιφερειάρχες:

Γιάννης Σγουρός: «Σήμερα είναι ημέρα ευθύνης των πολιτών. Εμείς από όποια θέση και να μας τάξουν από αύριο θα δουλέψουμε σκληρά. Τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζονται λύσεις» δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σγουρός.

Βασίλης Κικίλιας: «Σήμερα οι πολίτες της Αττικής προσπερνώντας τις όποιες κομματικές αντιπαλότητες ψηφίζουμε και αλλάζουμε την Αττική. Ψηφίζουμε για το αύριο που θέλουμε, αξίζουμε και δικαιούμαστε. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Mε ήθος και αξιοπρέπεια αντιμετωπίσαμε τον αντίπαλό μας. Είμαστε έτοιμοι. Η Μακεδονία χρειάζεται περιφερειάρχη διεκδικητή και όχι εκπρόσωπο της κυβέρνησης και της τρόικας που έρχεται ως Άγιος Βασίλης με νέα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα».

Μάρκος Μπόλαρης: «Οι πολίτες στην Κεντρική Μακεδονία μπορούν να αλλάξουν εποχή με αισιοδοξία για το μέλλον και με πίστη στις δυνάμεις αυτού του τόπου».

Δημήτρης Δράκος: «Η Πελοπόννησος απορρίπτει τα εκβιαστικά διλήμματα».

 

Υποψήφιοι δήμαρχοι:

Νικήτας Κακλαμάνης: «Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίοι εκλέγουν το δήμαρχο της πόλης και της καρδιάς τους. Για μία πόλη με περισσότερη ασφάλεια και κοινωνική συνοχή και ευαισθησία. Ευχαριστώ στους συμπολίτες μου που 20 χρόνια με τιμούν με την αγάπη τους. Είμαι αισιόδοξος».

Γιώργος Καμίνης: « Προτρέπω όλους όσους απείχαν την προηγούμεη Κυριακή, κυρίως όσους ήθελαν να δείξουν αποδοκιμασία, να ψηφίσουν για την Αθήνα. Κυρίως οι νέοι πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη για να πουνε “φτάνει πια”».

Κώστας Γκιουλέκας: «Η Θεσσαλονίκη είναι κάστρο ελπίδας απέναντι στο Μνημόνιο. Εμείς είμαστε εδώ και το βράδυ θα είμαστε νικητές».

Γιάννης Μίχας: “Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης, της μαζικής συμμετοχής και των πολιτών. Επιλέγουμε δήμαρχο, όχι κομματάρχη”.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:50