search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:21
MENU CLOSE

Τι προέβλεψαν οι δημοσκοπήσεις….

14.11.2010 18:12
Τι προέβλεψαν οι δημοσκοπήσεις....  - Media

Οι απαραίτητες δημοσκοπήσεις είχαν την τιμητική τους, όπως κάθε φορά, και στο δεύτερο γύρο των σημερινών εκλογών, προσπαθώντας να προβλέψουν νικητές και ηττημένους.

Οι απαραίτητες δημοσκοπήσεις είχαν την τιμητική τους, όπως κάθε φορά, και στο δεύτερο γύρο των σημερινών εκλογών, προσπαθώντας να προβλέψουν νικητές και ηττημένους.

Πρόβλεψη νίκης στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, έδωσε η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega, η οποία διενεργήθηκε μέχρι το Σάββατο 13 Νοεμβρίου.

Το αποτέλεσμα είναι επί της πρόθεσης ψήφου 2.000 ερωτηθέντων κατά το τελευταίο τριήμερο και επί διευκρινισμένων ψήφων, ενώ οι αδιευκρίνιστες ψήφοι, περιλαμβανομένων λευκών και ακύρων, φτάνει το 18%.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Σγουρός λαμβάνει 53,7%, έναντι 46,3% για τον Βασίλη Κικίλια.

Για τους Δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, η έρευνα δίνει ισοπαλία μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Σχετικά με το κριτήριο, το οποίο έλαβαν υπόψη οι ψηφοφόροι, το 55,9% δήλωσε ότι ήταν αυτοδιοικητικό, έναντι 41,2% ότι ήταν πολιτικό, ενώ το 3% δήλωσε Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ.

Σε άλλο ερώτημα για το αν η προσέλευση στην κάλπη του β’ γύρου έγινε προκειμένου να στείλει μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, το 39,4% δηλώνει «ναι», έναντι 40,7% που δηλώνει το αντίθετο.

Για το αν ο πρωθυπουργός έλαβε το μήνυμα του πρώτου γύρου των εκλογών, το 61,5% δηλώνει όχι/μάλλον όχι, έναντι 33,2% που δηλώνει ναι/μάλλον ναι.

Αντίστοιχα υψηλό είναι το ποσοστό στο ίδιο ερώτημα για τον πρόεδο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά: το 61,9% δηλώνει ότι δεν το έλαβε, έναντι 30,9% που δηλώνει ότι το έλαβε.

(Πηγή in.gr)

 

Σε δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΑΝΤ1, ο Γιάννης Σγουρός λαμβάνει μεταξύ 53%-57%, έναντι 43%-47% για τον Βασίλη Κικίλια. Η δημοσκόπηση δίνει, επίσης, προβάδισμα στον Παναγιώτη Ψωμιάδη για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας

Αντίστοιχα, από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alter στην περιφέρεια Αττικής προκύπτει προβάδισμα του κ. Σγουρού σε ποσοστό 53-57% έναντι του κ. Κικίλια, που λαμβάνει ποσοστό 43-47%.

(Πηγή tovima.gr )

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50