search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:05
MENU CLOSE

Ξεκίνησε η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος

14.11.2010 23:08
Ξεκίνησε η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος - Media

Της Αντριάνας

Μόνιμος  νικητής των εκλογών θα είναι από εδώ και πέρα η αποχή η οποία άγγιξε στις χθεσινές εκλογές σε αρκετές περιοχές και το 70% του εκλογικού σώματος… Τα κομματικά επιτελεία έκαναν μια προσπάθεια να το αναλύσουν, αλλά τελικά δεν έδωσαν και ιδιαίτερη σημασία!

Της Αντριάνας

Μόνιμος  νικητής των εκλογών θα είναι από εδώ και πέρα η αποχή η οποία άγγιξε στις χθεσινές εκλογές σε αρκετές περιοχές και το 70% του εκλογικού σώματος… Τα κομματικά επιτελεία έκαναν μια προσπάθεια να το αναλύσουν, αλλά τελικά δεν έδωσαν και ιδιαίτερη σημασία!

Δεν τους βολεύει, τους ενδιαφέρει απλά να νιώθουν την εξουσία έστω και από το 30% του πληθυσμού ή τουλάχιστον έτσι θέλουν οι ίδιοι να εμφανίζονται καθώς σχεδόν όλοι παρουσιάστηκαν με ….θριαμβολογίες σε χαμηλούς τόνους βέβαια γιατί φοβούνται και τις ντομάτες.

Ο μόνος στόχος των λαλίστατων πολιτικών μας είναι να στρεβλώνουν τη λαϊκή βούληση στις δεκάδες αναλύσεις του εκλογικού αποτελέσματος να «σφυρίζουν αδιάφορα» ή να  ερμηνεύουν, το εκλογικό αποτέλεσμα κατά το δοκούν.

Εισπράττοντας αυτά που θέλουν να δουν και ρίχνοντας στο καλάθι των αχρήστων εκείνα που δεν βολεύουν.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει ότι ο λαός ζήτησε τη συνέχιση της πορείας του, αγνοώντας πως η συνολική αποχή στις Περιφερειακές εκλογές έφτασε το 54% και στις δημοτικές το 51%.

Ο Σαμαράς “επαινεί” τους ψηφοφόρους που κατά τα άλλα ψήφισαν κατά της κυβέρνησης. Και άρα, στήριξαν την πολιτική τους.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που εκτός από την αποχή τα άκυρα και τα λευκά ανήλθαν στις Περιφέρειες στο 11,1% και στους Δήμους στο 8%…

Ακόμη και το ΚΚΕ που αύξησε τα ποσοστά του, χάρη και στην αποχή, θα έπρεπε να αναλογιστεί αν πρόκειται για επιβράβευση της πολιτικής του ή για ψήφους διαμαρτυρίας στα άλλα κόμματα.

Από την πλευρά τους, οι εκλογολόγοι βλέπουν ως βασική εξήγηση την παρατεταμένη κρίση που διέρχεται το κομματικό σύστημα.

Οι δημοσιογράφοι, επισημαίνουν το υψηλό ποσοστό, αλλά στο τέλος συνεχίζουν να πολιτικολογούν, λες και «δεν τρέχει τίποτε».

Τελικά η μόνη αλήθεια είναι ότι ένας στους δύο σε ορισμένες περιοχές, όπως στην Αττική, μέχρι και δύο στους τρεις, όπως συνέβη στις Πρέσπες, δεν πήγαν να ψηφίσουν.

Αυτό που φαίνεται καθαρά είναι ότι οι πολίτες, για την κυβέρνηση έχουν ένα αόριστο αίσθημα πολιτικής εμπιστοσύνης αλλά δεν δίνουν «λευκή επιταγή», ενώ για τη ΝΔ λένε σαφώς ότι δεν έχει πείσει και δεν συγκροτεί στην παρούσα φάση εναλλακτική πρόταση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:05