search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:38
MENU CLOSE

Η στήριξη της Γαλλίας στην επιμήκυνσης της αποπληρωμής

15.11.2010 18:43
Η στήριξη της Γαλλίας στην επιμήκυνσης της αποπληρωμής  - Media

Την ικανοποίησή του για τη εξαιρετική στάση που έχει επιδείξει έως τώρα η Γαλλία εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο των συναντήσεών του στο Παρίσι.

Την ικανοποίησή του για τη στάση που έχει επιδείξει έως τώρα η Γαλλία εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο των συναντήσεών του στο Παρίσι.

Σε συνομιλία του με Έλληνες δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι θετικός στο θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων της Τρόικας, γεγονός που αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα

Σχετικά με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Eurostat για το 2009, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι πιστεύει πως μπορούν να επηρεάσουν θετικά το θέμα της αποπληρωμής.

Η σχετική συζήτηση για την αποπληρωμή, θα μπορούσε να γίνει σύντομα, κατά την άποψη του πρωθυπουργού, με την ευκαιρία της συζήτησης για τη θεσμοθέτηση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης.

Πιθανή ένταξη και της Ιρλανδίας στο Μηχανισμό αυτό, θα μπορούσε να δώσει μια νέα διάσταση που για την ώρα δεν ξέρουμε για το εάν θα επηρεάσει ή όχι την Ελλάδα.

Σε ό,τι αναφορά τα αναθεωρημένα στοιχεία του 2009, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως αφορούν μια κατάσταση που άφησε πίσω της η ΝΔ. Τόνισε δε ότι το φετινό έλλειμμα θα μειωθεί κατά 6%.

Σχετικά με τα ευρωομόλογα, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η Γαλλία συμφωνεί, διαφωνεί όμως η Γερμανία, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Γαλλία δεν επιμένει ιδιαίτερα.

Σχετικά με τη θέση που υποστηρίζει για τη θεσμοθέτηση φορολογίας στις διεθνείς χρηματιστηριακές συναλλαγές, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο Γάλλος πρόεδρος συμφωνεί με το μέτρο.

«Μέσω μιας τέτοιας φορολογίας της τάξεως του 0,05% θα εξοικονομήσουμε παγκοσμίως γύρω στα 400 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 200 δισ. στην Ευρώπη» υπογράμμισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής από την πλευρά του, ερωτηθείς για το εάν έχει ξεκινήσει επαναδιαπραγμάτευση «επαχθών» όρων του μνημονίου και εάν υπάρχει θέμα επιμήκυνσης της αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, απάντησε ότι «δεν έχει ξεκινήσει τίποτα, υπάρχει μια γενική συζήτηση, αλλά δεν υπάρχει συζήτηση με την τρόικα, δεν υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:37