search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:46
MENU CLOSE

Τα ονόματα που «παίζουν» για την ώρα των κρίσεων

11.11.2009 15:31

Στην αγορά αλλά και τα δημοσιο γραφικά γραφεία ακούγονται ήδη ονόματα κορυφαίων τραπεζιτών που αναμένεται να πρωτοστατήσουν την ώρα των κρίσεων στους κρατικούς τρα πεζικούς φορείς.

Στην αγορά αλλά και τα δημοσιο γραφικά γραφεία ακούγονται ήδη ονόματα κορυφαίων τραπεζιτών που αναμένεται να πρωτοστατήσουν την ώρα των κρίσεων στους κρατικούς τρα πεζικούς φορείς.

Όπως ο Νίκος Καραμούζης και ο Απόστολος Ταμβακάκης – που απο τελούν εξέχοντες συμβούλους της οικογένειας Λάτση, η οποία έχει άλ λωστε ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τον σημερινό πρωθυπουργό – αλλά και ένα ακόμη κορυφαίο στέλεχος του ομίλου της Eurobank, ο Γκίκας Χαρδούβελης, που σήμερα είναι τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπι στημίου Πειραιώς, ενώ την τετραετία 2000 2004 είχε διατελέσει διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυ πουργού Κ. Σημίτη.

Επίσης ο κ. Ρουμελιώτης, οικονο μολόγος, πρώην ευρωβουλευτής και καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, και ο Βασίλης Ράπα νος, που σήμερα είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε υποδιοικητής και μετά διοικητής της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο 19961998.

Τέλος, ο καθηγητής Γιάννης Στουρ νάρας, ο οποίος σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ αλλά έχει διατελέσει πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρο γνωμόνων, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας, διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΠΠΑ Χρηματιστηριακής και αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου.

Παράλληλα, στη δημοσιογραφική πιάτσα κυκλοφορεί εντόνως το σενά ριο ότι ο σημερινός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Θεόδωρος Πανταλάκης προ ορίζεται για τη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, καθώς είχε διατελέσει υπο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας (2004), ενώ προσωρινά είχε αναλάβει τα καθή κοντα του διοικητή της τράπεζας μετά τoν θάνατο του Θεόδωρου Καρατζά.

Πάντως, στη θέση του διοικητή της ΤτΕ παραμένει μέχρι και τη λήξη της θητείας του ο Γ. Προβόπουλος και οποιαδήποτε σκέψη για αλλαγή στην ηγεσία της θα επανέλθει στο τραπέζι από το 2011 και μετά.

Λίγη (;) υπομονή λοιπόν…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:46