search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:11
MENU CLOSE

Mικρά και θεσσαλονικιά

11.11.2009 16:34

◆ «Τα δημοτικά ΜΜΕ δεν πρέπει να εξισώνονται με τις δημοτικές επιχειρήσεις» τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου κατά τη συνάντησή της με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ. Είπε ότι είναι απαράδεκτο να μη δίνεται φωνή στην περιφέρεια, όταν οι εποχές διψούν για αποκέντρωση και επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες για τη διασφάλιση του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους

◆ «Τα δημοτικά ΜΜΕ δεν πρέπει να εξισώνονται με τις δημοτικές επιχειρήσεις» τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου κατά τη συνάντησή της με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ. Είπε ότι είναι απαράδεκτο να μη δίνεται φωνή στην περιφέρεια, όταν οι εποχές διψούν για αποκέντρωση και επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες για τη διασφάλιση του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.

◆ Στη σχετική πρόταση των Ενώσεων συμφωνεί και η ΚΕΔΚΕ, οπότε ας «κουνηθεί» η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση για να μπει ένα τέλος στην αγωνία εκατοντάδων εργαζομένων.

◆ Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ είχε συνάντηση και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή στην Κομοτηνή, διάρκειας τριών ωρών. Οι δημοσιογράφοι του μετέφεραν ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος με την «ομηρεία» των συμβασιούχων «δεύτερης γενιάς», κάποιοι από τους οποίους εργάζονται με ντροπιαστικές συμβάσεις έργου από το… 1990 και για διάφορους λόγους δεν μονιμοποιήθηκαν με τον νόμο Παυλόπουλου.

◆ Φυσικά, του ξεκαθάρισαν ότι οι συγκεκριμένοι είναι άνθρωποι του μόχθου και καμιά σχέση δεν έχουν με ορισμένους «προνομιούχους» συμβασιούχους της Αγ. Παρασκευής, εκ των οποίων λιγοστοί που φορτώθηκαν στο τρίτο κανάλι είναι «παραγγελιές » της Αθήνας.

◆ Γενικώς, η ΕΤ3 καμιά σχέση δεν έχει με τους Γιουροβιζιονιστές, λειτούργησε με σχετική υγεία στη «σκιά» της πλούσιας αδελφής της και χρειάζεται αναβάθμιση, αυτονομία και ανθρώπους να την υπηρετήσουν, που αυτή τη στιγμή φεύγουν κατά κύματα λόγω της λήξης του 24μήνου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν και πότε θα γυρίσουν στις δουλειές τους.

◆ Εάν για τη νέα κυβέρνηση δεν επείγει η λήψη αποφάσεων, οι ορισμοί διοικήσεων, οι διαδικασίες προσλήψεων, προκειμένου να τηρηθεί η αξιοκρατία για τους χιλιάδες εργαζόμενους συμβασιούχους που μένουν άνεργοι, ο ίδιος χρόνος, είναι θέμα επιβίωσης. Και οι 100 πρώτες μέρες φαντάζουν αιώνας…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15