20/02/2019 14:33:46
11.11.2009

«Εξιστορείν και ιστορείν» στην ΕΤ-1

Ο νέος κύκλος της εκπομπής «Εξιστορείν και ιστορείν» του Γιάννη Τζαννετάκου, που μεταδίδεται από την ΕΤ-1, αρχίζει την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου με θέμα την πορεία της Αριστεράς μετά τον Εμφύλιο και την ίδρυση της ΕΔΑ. Καλεσμένος ο δημοσιογράφος και ιστορικός αναλυτής Τάσος Τρίκκας.

Οι εκπομπές που θα ακολουθήσουν για αυτό τον μήνα: στις 13 Νοεμβρίου ο ιστορικός ερευνητής και πρώην βουλευτής Σέφης Αναστασάκος, βιογράφος του Νίκου Πλαστήρα, θα αναφερθεί στη δράση του προοδευτικού πολιτικού.

Στις 20 Νοεμβρίου ο συγγραφέας Βασίλης Γκουρογιάννης παρουσιάζει τα κυριότερα ευρήματα από τη συστηματική έρευνά του με αντικείμενο τη δράση που ανέπτυξαν οι αξιωματικοί και οι οπλίτες της ΕΛΔΥΚ.

Στις 27 Νοεμβρίου ο καθηγητής της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευάνθης Χατζηβασιλείου αναφέρεται διεξοδικά στις αστικές αντιστασιακές οργανώσεις επί Κατοχής, δηλαδή αυτές που έδρασαν στην Αθήνα εκτός του ΕΑΜ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.