14/12/2018 21:48:26
11.11.2009

Ποιος επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο;

Η πολιτική της διαφάνειας του Μπαράκ Ομπάμα δημιουργεί προβλήματα και παρεξηγήσεις σχετικά με το ποιος μπαινοβγαίνει στον Λευκό Οίκο. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δεσμευτεί ότι θα δημοσιοποιεί τα ονόματα όσων τον επισκέπτονται και ξαφνικά, μόλις έγιναν γνωστά τα 500 πρώτα ονόματα, οι δημοσιογράφοι διαπίστωσαν ότι ανάμεσά τους ήταν του μπασκετμπολίστα Μάικλ Τζόρνταν, του σκηνοθέτη Μάικλ Μουρ και του πάστορα Τζερεμάια Ράιτ.

Η πρακτική του Ομπάμα να υπάρξει πλήρης διαφάνεια για όσους μπαίνουν στον Λευκό Οίκο, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Μπους, δεν είχε υπολογίσει μια κρίσιμη λεπτομέρεια: ότι υπάρχουν και συνωνυμίες!..

Κ αι τα τρία ονόματα που αναφέρθηκαν λοιπόν ήταν απλές συνωνυμίες... Έτσι ούτε ο διάσημος μπασκετμπολίστας ούτε ο επικριτικός και σκανδαλοποιός σκηνοθέτης, αλλά ούτε και ο εμπρηστικός με τους λόγους του πάστορας ήταν αυτοί που επισκέφθηκαν τον Ομπάμα. Αντίθετα, εκεί που δεν υπήρχε πρόβλημα συνωνυμίας ήταν με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος πράγματι έσπευσε στον Λευκό Οίκο για να υποστηρίξει την ανάγκη ανάληψης δράσης στο Σουδάν!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.