search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:57
MENU CLOSE

Ολοήμερα από την Τετάρτη 25 νοσοκομεία του ΕΣΥ

01.12.2010 08:00
Ολοήμερα από την Τετάρτη 25 νοσοκομεία του ΕΣΥ - Media

Αρχίζει από την Τετάρτη η ολοήμερη λειτουργία 25 νοσοκομείων που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετά από κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη.

Αρχίζει από την Τετάρτη η ολοήμερη λειτουργία 25 νοσοκομείων που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετά από κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη.

Τα νοσοκομεία που θα λειτουργούν και το απόγευμα, από τις 15:00 έως τις 22:00, είναι τα Πανεπιστημιακά Ρίου, Ιωαννίνων και Ηρακλείου, Αγία Σοφία, Αγλαΐα Κυριακού, Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Αγιος Σάββας, Γεννηματάς Αθήνας, Ερυθρός, Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Αττικόν, Μεταξά, Θριάσιο, Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, ΑΧΕΠΑ, Αλεξανδρούπολης, Θεαγένειο, Καβάλας, Λάρισας, Βόλου και το Γενικό Ηρακλείου και Χανίων.

Στην υπουργική απόφαση αναφέρεται επίσης ότι οι δαπάνες για την ιατρική επίσκεψη, αλλά και για τις διαγνωστικές, θεραπευτικές και επεµβατικές πράξεις, που πραγµατοποιούνται πέραν του τακτικού ωραρίου θα επιβαρύνουν το Ταμείο του ασθενούς ενώ αν δεν είναι ασφαλισμένος θα πρέπει να καταβάλλει ο ίδιος αμοιβή στο νοσοκομείο

Συγκεκριμένα η αμοιβή για την επίσκεψη, ορίζεται ως εξής:

  • Για τους πανεπιστημιακούς: καθηγητές 90 ευρώ, αναπληρωτές καθηγητές 75 ευρώ, επίκουροι καθηγητές 60 ευρώ, λέκτορες 45 ευρώ.
  • Για τους ειδικευμένους γιατρούς ΕΣΥ: συντονιστές διευθυντές 80 ευρώ, διευθυντές 75 ευρώ, επιμελητές Α’ 60 ευρώ, επιμελητές Β’ 45 ευρώ, επιμελητές Γ’ 30 ευρώ.
  • Για τους γιατρούς νοσοκομείων που βρίσκονται σε άγονες περιοχές: συντονιστές διευθυντές 55 ευρώ, διευθυντές 50 ευρώ, επιμελητές Α’ 40 ευρώ, επιμελητές Β’ 30 ευρώ, επιμελητές Γ’ 20 ευρώ.
  • Για χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις, επιπλέον του νοσηλίου και των υλικών, η τιμή καθορίζεται στα 150 ευρώ.

 

Τέλος, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση τα έσοδα από την ολοήμερη λειτουργία θα καλύπτουν τα έξοδα της ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50