search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:44
MENU CLOSE

Το είπε και ο Θεός

02.12.2010 20:37
Το είπε και ο Θεός - Media

Γράφει η Κουκίδα

“Six days shalt thou labor, and do all thy work; but the seventh day is a Sabbath, that is, the rest of the Lord thy God. Thou shall not do any work therein, thou, nor thy son, nor thy daughter, nor thy manservant, nor thy maidservant, nor thy ox, nor any of thy beasts, nor the stranger that is within thy gates; that thy manservant and thy maidservant may rest, even as thyself.”

Γράφει η Κουκίδα

“Six days shalt thou labor, and do all thy work; but the seventh day is a Sabbath, that is, the rest of the Lord thy God. Thou shall not do any work therein, thou, nor thy son, nor thy daughter, nor thy manservant, nor thy maidservant, nor thy ox, nor any of thy beasts, nor the stranger that is within thy gates; that thy manservant and thy maidservant may rest, even as thyself.”

«Έξι μέρες θα εργάζεστε και την εβδόμη θα αναπαύεστε» είπε ο Θεός. Το γράφουν οι δέκα εντολές. Θα τις αμφισβητήσετε; Ντροπή. Θα πέσει φωτιά να σας κάψει. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, κ. Δασκαλόπουλος, είναι θεοσεβούμενος άνθρωπος και φροντίζει να μην επιβαρύνετε το κάρμα σας. Γι΄ αυτό πρότεινε να δουλεύουμε και τα Σάββατα, με αντάλλαγμα ένα ρεπό (πιο ανοιχτοχέρης από τον Θεό). Στις προτάσεις του για την «αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας» πρότεινε ουσιαστικά την ραγδαία μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Αναμενόμενο.

Προηγήθηκε η εμφάνιση του Γ. Παπακωνσταντίνου το βράδυ της Δευτέρας στον Πρετεντέρη όπου έριξε την σπόντα για τις επερχόμενες αλλαγές στον ιδιωτικό τομέα ( καλά δεν βαρέθηκε να αυτοαναιρείται;) Την Τρίτη δεν είπε τίποτα κανείς. Απεργούσαμε στα μίντια βλέπετε. Την Τετάρτη ο Δασκαλόπουλος, ως γνήσιος λαγός, κατέθεσε τις προτάσεις του. Αμέσως μετά ο κ. Χρυσοχοϊδης του έδωσε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του!! Πείτε μου ρε παιδιά, εάν έβγαινε κάποιο δεξιό στέλεχος, πόσο μάλλον υπουργός Ανάπτυξης, και έδινε συγχαρητήρια σε τέτοιες προτάσεις, δεν θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν; Τώρα γιατί δεν άνοιξε ρουθούνι;

Για να τελειώνουμε όμως με το παραμύθι, να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι το μνημόνιο αφορά ΜΟΝΟ τον δημόσιο τομέα και η τρόικα δεν έχει καμία δικαιοδοσία να διαπραγματευτεί οτιδήποτε για τον ιδιωτικό. Οπότε ας βγει η κυβέρνηση να πει ξεκάθαρα ότι βάζει πλάτες στους μεγαλοεπιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν την κρίση για να περάσουν άνευ συνεπειών το κόψιμο σε μισθούς με την ταυτόχρονη αύξηση των ωρών εργασίας. Και πείτε ότι θα περάσουν οι 250 προτάσεις του ΣΕΒ. Να πιστέψω ότι οι επιχειρηματίες που θα δουν αύξηση στα κέρδη τους, θα τα επενδύσουν σε νέες θέσεις εργασίας; Σε αύξηση μισθών; ‘Η θα τα βάλουν στο τσεπάκι; Κάπως έτσι δεν βαρέσανε διάλυση τα περισσότερα μαγαζιά; Ακόμα και τα «δικά μας»; Ξέρετε εφημερίδες, κανάλια. Μην τα ξαναλέμε.

Για να συνεχίσουμε με τον λόγο του Κυρίου, στα αγγλικά πάντα, για να τον καταλαβαίνει και ο George : «Remember that thou also didst serve in Egypt, and the Lord thy God brought thee out from thence with a strong hand, and a stretched out arm. Therefore hath he commanded thee that thou shouldst observe the Sabbath day.”

 

Συνεπώς η μόνη πιθανότητα επιβίωσης είναι να κατέβει ο Θεός, να μας πάρει από το χέρι και να μας οδηγήσει προς την Έξοδο του μνημονίου. Όπως έκανε με τους Ισραηλίτες στην Αίγυπτο.

Γιατί να μην πιστέψω ότι θα γίνει; Σάμπως αυτά που ζούμε τώρα, τα περίμενε ποτέ κανείς;

ΥΓ: «Είναι ένας δύσκολος Μαραθώνας και Γολγοθάς  αυτός που ακολουθούμε» είπε επί λέξει η πρωθυπουργάρα μας. Μαζί σου Γιώργαρε..

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:40