09/08/2020 13:56:06
2.12.2010

Αγώνας δρόμου για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών

Αγώνας δρόμου για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών - Media

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη συμπλήρωση και τις απαραίτητες τροποποιήσεις της νομοθεσίας, ώστε να δοθούν το ταχύτερο δυνατόν άδειες στα τηλεοπτικά κανάλια αποκάλυψε μιλώντας στην ημερίδα του ΙΟΜ «Ψηφιακή Τηλεόραση: Ρυθμίσεις και Αρρυθμίες» ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης.

Ο υπουργός, αφού αναγνώρισε την καθυστέρηση που έχει υπάρξει στην πορεία της χώρας προς την ψηφιακή εποχή διαβεβαίωσε ότι στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης είναι να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος.

Κοινή συνισταμένη όλων των ομιλητών αλλά και κοινός τόπος όλων των συμμετεχόντων στην ημερίδα αποτέλεσε το γεγονός ότι στην πορεία προς την ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης στη χώρα μας οι αρρυθμίες υπερτερούν των ρυθμίσεων. Υφίστανται σημαντικά προβλήματα νομικής και τεχνικής φύσεως, παρατηρούνται καθυστερήσεις στο ρυθμιστικό πλαίσιο και είναι επιτακτική η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Παράλληλα, υπάρχει ένα σημαντικό έλλειμμα στην επικοινωνία και την ενημέρωση του κοινού, το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις θεωρεί ότι η ψηφιακή μετάβαση δεν το αφορά.

Τέλος, τονίστηκε με έμφαση ότι απαιτείται πολύ αποτελεσματικότερος συντονισμός των δράσεων και των πρωτοβουλιών, καθώς και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και οργανισμών, δημόσιων και ιδιωτικών.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.