20/01/2019 20:34:51
16.11.2009

Φοβού τους Βρετανούς...

Φοβού τους Βρετανούς... - Media

Οι διευθετήσεις στα ελληνοτουρκικά περιγράφουν διακηρυγμένο στόχο του Παπανδρέου. Γνωρίζει, ωστόσο, ο πρωθυπουργός πως ακόμη και στην περίπτωση που με έναν μαγικό τρόπο βρίσκονταν λύσεις στα ελληνοτουρκικά θέματα δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν αν δεν είχε βρεθεί λύση για το Κυπριακό.

Όλοι όσοι θέλουν να βάλουν ένα χεράκι για να προχωρήσει η ελληνοτουρκική προσέγγιση και να λειτουργήσει άψογα η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ γνωρίζουν πως πρέπει να «σπρώξουν» τις διαδικασίες στο Κυπριακό. Υπό αυτήν την έννοια δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η προσφορά του 50% του εδάφους (110 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή το 1,5% του κυπριακού εδάφους) των στρατιωτικών βάσεων που ανακοίνωσε το Λονδίνο στην περίπτωση που συμφωνηθεί μια λύση για το Κυπριακό. Απαρατήρητο δεν θα πρέπει να περάσει επίσης το γεγονός ότι η βρετανική προσφορά ανακοινώθηκε λίγες μέρες μετά τη συνάντηση Μπράουν - Παπανδρέου στην πρωτεύουσα της Βρετανίας...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.