search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:58
MENU CLOSE

Η ΓΕΝΟΠ απαντά στις κατηγορίες για τη νέα Συλλογική Σύμβαση – Τι σχολιάζει η κυβέρνηση

03.03.2015 13:48
Κοινωνικό Τιμολόγιο: Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων - Τα κριτήρια για τη χορήγησή του - Media

Απάντηση στις κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον της για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην οποία προβλέπεται αύξηση του μισθού των εργαζομένων στη ΔΕΗ δίνουν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Τι σχολιάζει η κυβέρνηση. 

Απάντηση στις κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον της για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην οποία προβλέπεται αύξηση του μισθού των εργαζομένων στη ΔΕΗ δίνουν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.
 
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Κουτσοδήμας, ανέφερε ότι δεν περίμενε τέτοια πολεμική εναντίον της ΓΕΝΟΠ και ότι η ΔΕΗ δεν έχει καμία σχέση με τον κρατικό Προϋπολογισμό.
 
«Έως 6 ευρώ δόθηκαν, που θα είναι ένα τροφείο, ένας καφές και ένα σάντουιτς», ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι άδικο να χρεώνεται το σωματείο έλλειμμα ευαισθησίας.
 
«Κάναμε μια επέκταση, να παίρνει ο άλλος ένα σάντουιτς. Δεν είναι ότι δεν σκεφτόμαστε την κοινωνία. Πρέπει να απευθυνθούν στις κυβερνήσεις που παίρνουν τις αποφάσεις», είπε. «Αν δεν πάρουμε εμείς το σάντουιτς», μέσω της μικρής αύξησης που υπογράφηκε, «θα το δώσουν στους ανέργους;», αναρωτήθηκε.
 
«Όταν κόβουν τους μισθούς τους δίνουν στους άνεργους και στους φτωχούς; Βελτιώθηκε η θέση των άνεργων που κόπηκαν οι μισθοί 40%», πρόσθεσε ακόμα.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ ξεκαθάρισε ότι οι όποιες ζημιές της κατά τα άλλα κερδοφόρας ΔΕΗ δεν οφείλεται στους εργαζόμενους.
 
«Να σας δώσω δύο παραδείγματα το κράτος χρωστάει το 2007-2008 170 εκατομμύρια, το κράτος χρησιμοποίησε την ΔΕΗ ως μοναδική άρτια οργανωμένη εταιρεία ως εισπρακτικό μηχανισμό το οποίο δεν ήταν στην ευθύνη της ΔΕΗ. 
 
Επειδή έχουμε πληγωθεί, η κα Βούλτεψη μας απεκάλεσε δημόσιο κίνδυνο, μια εργατική ομάδα είναι σαμποτέρ της χώρας , ας είναι δυνατόν. Για να καλύψουμε πολιτικές αδυναμίες ρίξαμε τις ευθύνες της κρίσης στο συνδικάτο και κύρια στην ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ».

Εξάλλου κύκλοι της κυβέρνησης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που της αποδίδουν ευθύνες για την υπογραφή ΣΣΕ στη ΔΕΗ με αυξήσεις, σημειώνουν ότι αρχή της κυβέρνησης είναι να μην εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδοτών κι εργαζομένων, κάτι που ίσχυσε και στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΔΕΗ ΑΕ και της ΓΕΝΟΠ που μάλιστα διήρκεσαν περισσότερο από τρεις μήνες και ολοκληρώθηκαν πριν από τις εκλογές. 

Χαρακτηρίζουν δε “εκτος πραγματικότητας” δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας της συλλογικής σύμβασης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:57