search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:59
MENU CLOSE

Ριζικές αλλαγές στα εργασιακά προανήγγειλε ο Σκουρλέτης – Δείτε τι θα ισχύσει

03.03.2015 14:10
Σκουρλέτης: Σύντομα στη Βουλή ο Κλεισθένης που αναθεωρεί τον Καλλικράτη - Media

Ριζικές αλλαγές στα εργασιακά, με επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ριζικές αλλαγές στα εργασιακά, με επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.
 
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις συλλογικές συμβάσεις, που αναμένεται το προσεχές διάστημα, θα τις καταστήσει «πιο ισχυρές από τις ατομικές που υπογράφονται τώρα».
 
Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων «είναι μια σημαντική αλλαγή, ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης, «διότι δίνει υπόσταση στις συλλογικές συμβάσεις και το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο τις καθιστούσε ουσιαστικά αδειανό πουκάμισο».
 
«Το νέο καθεστώς δίνει όπλα, φωνή στους εργαζομένους. Δίνει δυνατότητα να διαπραγματευτούν. Και από εκεί και έπειτα, χωρίς τη λογική της παρέμβασης από την πλευρά του κράτους».
 
Όσον αφορά τις ατομικές συμβάσεις ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι «δεν θα έχουν ισχύ», αλλά η ρύθμιση αυτή δεν θα ισχύσει αναδρομικά «γιατί αυτό δεν γίνεται».
 
«Ανάλογα με το τι θα προκύψει από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ως ύψος της συλλογικής σύμβασης, αυτό θα συμπαρασύρει το ύψος της αμοιβής που έχει διαμορφωθεί σήμερα με τις ατομικές. Αυτό γινόταν πάντα, δεν γίνεται αλλιώς», είπε ακόμα.
 
Αναφορικά με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι η λογική της κυβέρνησης είναι «να υπάρξει σε δύο δόσεις, μια αύξηση μέσα στο 2015 και να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016».
 
«Στο μεσοδιάστημα, θα έχει υπάρξει δυνατότητα επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων, οπότε μπορεί να έχει υπάρξει στο μεσοδιάστημα αυτό αύξηση σε κάποιους κλάδους», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, ενώ σημείωσε ότι σύντομα θα μπορεί να μιλήσει «με συγκεκριμένες ημερομηνίες και νούμερα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15