search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:38
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Η Βουλή δυσλειτουργεί με ευθύνη της Ζωής Κωνσταντοπούλου

04.03.2015 11:20
Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: «Ο προϋπολογισμός, έχει σημαντικές εφεδρείες, ταμειακές εφεδρείες» - Media

Επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, επιρρίπτοντας της ευθύνες για δυσλειτουργία της Βουλής με αφορμή, όπως αναφέρει, το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων της ΓΓΔΕ στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Κριτική στην κοινοβουλευτική διαδικασία και από την Φωτεινή Αραμπατζή.

Επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, επιρρίπτοντας της ευθύνες για δυσλειτουργία της Βουλής με αφορμή, όπως αναφέρει, το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων της ΓΓΔΕ στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

«Τρεις εβδομάδες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η Κυβέρνηση στις 11 Φεβρουαρίου 2015, οι βουλευτές των κομμάτων δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτή την απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα καθυστέρηση που παρόμοιά της δεν έχει υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανακοίνωση του υπενθυμίζει ότι μετά τις εκλογές του 2012 η κατάθεση της πρώτης Επίκαιρης Ερώτησης έγινε στις 17 Ιουλίου 2012, εννέα ημέρες μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της προηγούμενης κυβέρνησης (8 Ιουλίου 2012), ενώ η επίκαιρη αυτή ερώτηση ήρθε προς συζήτηση στην Ολομέλεια έξι ημέρες αργότερα, στις 23 Ιουλίου 2012.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «το θέμα αυτό αποτελεί παρά μία μόνο ένδειξη της γενικότερης δυσλειτουργίας της Βουλής υπό την Προεδρία της κυρίας Κωνσταντοπούλου».

Ειδικότερα όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα απάντηση σε επιστολή που έστειλε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου στις 26 Φεβρουαρίου με την οποία ζητούσε γραπτή ενημέρωση για το πότε θα προγραμματιστεί η εκλογή προέδρου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως επίσης για το πότε θα συγκληθεί η διάσκεψη των Προέδρων. «Απάντηση δεν έχω λάβει μέχρι σήμερα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.    

Αραμπατζή: Ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να θεωρεί τη Βουλή «μαγαζί του» 

Παράλληλα και η βουλευτής Σερρών της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή σε δήλωση της αναφέρει ότι «εδώ και μια εβδομάδα προσπαθώ να καταθέσω επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τον ΕΝΦΙΑ και η μόνιμη απάντηση των υπηρεσιών της Βουλής είναι ότι η πρόεδρος δεν έχει δώσει εντολή να γίνονται δεκτές οι επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών».

Η γαλάζια βουλευτής σημειώνει ακόμη στη δήλωση της ότι «δεν ξέρω αν η κυβέρνηση απαγορεύει στην Πρόεδρο της Βουλής τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ή αν η ίδια η κυρία Κωνσταντοπούλου δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο για να “προστατεύσει” τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς. Το σίγουρο είναι όμως ότι έτσι υποτιμούν τη Βουλή και φιμώνουν τους βουλευτές. Μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να θεωρεί τη Βουλή «μαγαζί του» και να αποκαταστήσει την λειτουργία της θα δημοσιοποιώ τις επίκαιρες ερωτήσεις μου στα μέσα ενημέρωσης». 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:37