search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:28
MENU CLOSE

Βαρουφάκης σε καθαρίστριες: «Θα επιστρέψετε άμεσα»

04.03.2015 13:00
Βαρουφάκης σε καθαρίστριες: «Θα επιστρέψετε άμεσα» - Media

Δεσμεύτηκε πως θα επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνάντηση που είχε μαζί τους.

Δεσμεύτηκε πως θα επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνάντηση που είχε μαζί τους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι καθαρίστριες αναμένεται να επιστρέψουν κανονικά στις θέσεις τους με την κατάθεση του νομοσχεδίου του  αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης,Γιώργου Κατρούγκαλου για τη διαθεσιμότητα. Γι αυτό και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τον κ. Κατρούγκαλο.
 
«Πολύ γρήγορα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο κάντε λίγη υπομονή. Είμαστε σε διαβούλευση και θα δικαιωθεί ο αγώνας σας γιατί είστε παράδειγμα για όλη την ελληνική κοινωνία», φέρεται να είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. «Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για εσάς», πρόσθεσε.
 
«Δεν βρήκαμε καμία αντίθεση σε αυτά που θέλουμε και προσπαθούμε να πετύχουμε τον τελευταίο χρόνο με τους αγώνας μας. Ήταν πάρα πολύ θετικός ο υπουργός Οικονομικών και χαρήκαμε πάρα πολύ που μας δέχτηκε. Έχει τελείως διαφορετική αντιμετώπιση από αυτή που είχαμε λάβει τους τελευταίους μήνες του αγώνα μας από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ποντίκι» η  απολυμένη καθαρίστρια, Ευαγγελία Αλεξάκη.
 
Πάντως, μένει να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση το «πάγωμα» της επαναπρόσληψης των απολυμένων καθαριστριών, μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 13 Οκτωβρίου του 2015. Πρακτικά, η απόφαση διατηρεί την αναστολή της επαναπρόσληψής τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στον Αρειο Πάγο.  

Ωστόσο, ο συνήγορος των καθαριστριών είχε υποστηρίξει για την συγκεκριμένη απόφαση πως τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος έχουν υποσχεθεί πως το θέμα των καθαριστριών θα είναι το πρώτο στο οποίο η νέα ελληνική κυβέρνηση θα δώσει λύση, προκειμένου να μπει τέλος στην αδικία.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:24