search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:44
MENU CLOSE

Υπογράφει το http://metaxourgeio.wordpress.com/

06.12.2010 04:39
Υπογράφει το http://metaxourgeio.wordpress.com/ - Media

1. Η γλώσσα των αριθμών

Η περιοχή Μεταξουργείου, Κεραμεικού σε αριθμούς 400 περίπου στρέμματα είναι η έκτασή της, 290 στρέμματα καλύπτουν 1.160 ρυμοτομημένες ιδιοκτησίες, 110 στρέμματα καλύπτει ο δημόσιος χώρος.

1. Η γλώσσα των αριθμών

Η περιοχή Μεταξουργείου, Κεραμεικού σε αριθμούς 400 περίπου στρέμματα είναι η έκτασή της, 290 στρέμματα καλύπτουν 1.160 ρυμοτομημένες ιδιοκτησίες, 110 στρέμματα καλύπτει ο δημόσιος χώρος. Από αυτά, μόλις 6,5 στρέμματα είναι για κοινωφελή σκοπό (πλατείες, πράσινο). Η δυναμική και προοπτική της είναι δεδομένη, ωστόσο χρειάζεται προσεκτικός σχεδιασμός και ευαισθησία, προκειμένου να αποφύγουμε φαινόμενα τύπου Ψυρρή – Γκάζι.

2. Ζωή με το… κομμάτι

Καθαριότητα, εγκληματικότητα, ναρκωτικά, πορνεία αποτελούν τα θέματα που ταλαιπωρούν, σε καθημερινή βάση, τους κατοίκους της περιοχής. Σπασμένα τζάμια αυτοκινήτων, σύριγγες και σκουπίδια δίνουν το «παρών» στους δρόμους, την ώρα που η αστυνομία απέχει, παίζοντας «κρυφτό» με τους εμπόρους ναρκωτικών και τα εκδιδόμενα άτομα.

3. Η αφύπνιση των πολιτών

Οι πρωτοβουλίες κατοίκων και ομάδων ενεργών πολιτών αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, με παρεμβάσεις που αφορούν δενδροφυτεύσεις, υπαίθρια πάρτι, καθαρισμούς οικοπέδων και ποδηλατοπορείες, σηματοδοτώντας το πέρασμα από την εποχή των θολών πολιτικών διακηρύξεων σε νέες μορφές συλλογικότητας, κομματικά ακηδεμόνευτων.

4. Οι δυο όψεις

Οι αντιθέσεις συνυπάρχουν ακομα σε μια περιοχή που διαρκώς αλλάζει και παλινδρομεί μεταξύ αναβάθμισης και υποβάθμισης. Είναι πολλά τα ετερόκλητα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Μεταξουργείο και τον Κεραμεικό. Πανέμορφα νεοκλασικά κτήρια δίπλα σε νεόδμητα lofts, μοντέρνα εστιατόρια πλάι σε ταπεινά ταβερνεία, γκαλερί απέναντι από οίκους ανοχής, είναι ορισμένα μόνο από τα χαρακτηριστικά αυτής της αυλής του εναλλακτικού.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:44