search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:07
MENU CLOSE

Το ΠΑΣΟΚ έχει μηδενίσει το κοντέρ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1854
5-3-2015
08.03.2015 04:00
pod_0503_013_cmyk.jpg

Προσπάθεια ανασύνταξης του κόμματος από την αρχή. Οι προτεραιότητες του Μπένι

Προσπάθεια ανασύνταξης του κόμματος από την αρχή. Οι προτεραιότητες του Μπένι

Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στο στενάχωρο πολιτικό αποτέλεσμα των εκλογών και αυτό που λένε τα λιγοστά πια στελέχη του είναι ότι το κοντέρ έχει σχεδόν μηδενίσει και η προσπάθεια ανασύστασης και αναδημιουργίας του κόμματος ξεκινά από την αρχή.

Ως πρώτη προτεραιότητα η ηγετική ομάδα Βενιζέλου έχει θέσει την πλήρη αποδόμηση των κυβερνητικών θέσεων, την επιβεβαίωση ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απάτη και την υποστήριξη των πρωτοβουλιών των στελεχών του στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η έλλειψη σαφούς κατεύθυνσης της κυβέρνησης και η ανώμαλη προσγείωση στην ευρωπαϊκή και διεθνή πραγματικότητα θα αλλάξει σταδιακά και τους κοινωνικούς συσχετισμούς. Εκτιμούν δηλαδή ότι αν όλα πάνε καλά για τη χώρα και δεν συμβεί μείζον ατύχημα το επόμενο εξάμηνο, οι πολίτες θα αρχίσουν να ακούνε τον λόγο του, να κρίνουν, να συγκρίνουν και να διακρίνουν μεταξύ προεκλογικών εξαγγελιών και κυβερνητικού έργου.

Στο εσωκομματικό πεδίο η πλευρά Βενιζέλου επιχειρεί ακόμα να αναδείξει τον «κατάλληλο» υποψήφιο που και προβλήματα συνέχειας και επικοινωνίας δεν θα δημιουργεί και αποδεκτός θα είναι από τον σημερινό πρόεδρο. Είναι προφανές – και το είπε ανοιχτά και ο ίδιος ο Βενιζέλος στην πρόσφατη αντιπαράθεσή τους – ότι δεν επιθυμεί τη Φώφη Γεννηματά, που για πολλούς προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί στην παρούσα φάση. Οι λόγοι είναι πολλοί και ορατοί διά γυμνού οφθαλμού και ο κυριότερος είναι ο φόβος επανόδου της παπανδρεϊκής ομάδας. Η ηγετική ομάδα του κόμματος επιχειρεί να αποκλείσει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και να «σφραγίσει» την προσυνεδριακή διαδικασία ώστε να μην «εισχωρήσει» κανένας… εχθρός.

Σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού Γιώτα Γαζή, με αφορμή, όπως σημειώνει, δημοσιεύματα, επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να μετάσχουν στο επόμενο συνέδριο όσοι συμμετείχαν ή δήλωσαν προεκλογικά ότι συντάσσονται με το Κίνημα Πολιτών του Γ. Παπανδρέου. «Θεμελιώδης προϋπόθεση», τονίζει στην ανακοίνωσή της, «προκειμένου να είναι κάποιος μέλος της ΚΠΕ είναι να είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και να μην έχει προβεί σε εχθρικές ενέργειες κατά του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, τασσόμενος δημόσια υπέρ άλλου κόμματος, δηλώνοντας δηλαδή έτσι την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα ως προς τους βουλευτές της προηγούμενης Βουλής, οι αποφάσεις της ΕΚΑΠ ελήφθησαν σύμφωνα με το άρθρο 27 του καταστατικού, το οποίο αναφέρει ότι ‘‘θα μετέχουν αριστίδην και όσοι εξελέγησαν τον Μάιο του 2012 και δεν εξελέγησαν στην εκλογή του Ιουνίου 2012’’, ήταν δηλαδή υποψήφιοι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Κατ’ αντιστοιχία του άρθρου αυτού θα συμμετέχουν στην ΚΠΕ οι βουλευτές που εξελέγησαν τον Μάιο ή Ιούνιο του 2012 και ήταν υποψήφιοι και δεν εξελέγησαν τον Ιανουάριο του 2015. Εξαιρούνται άρα όσοι δεν ήταν υποψήφιοι στην εκλογική αναμέτρηση του 2015 και κατά μείζονα λόγο όσοι ανήκουν πλέον σε άλλα πολιτικά κόμματα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:04