10/12/2018 07:39:47

Πρωτοβουλίες της INTERAMERICAN για τον κίνδυνο του σεισμού

Πρωτοβουλίες της INTERAMERICAN για τον κίνδυνο του σεισμού - Media

Στο πλαίσιο της πολιτικής της για την πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων, η INTERAMERICAN ήταν μεγάλη χορηγός της ενημερωτικής ημερίδας που οργάνωσε πρόσφατα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) στη Θεσσαλονίκη, με θέμα "Σεισμοί, έντονα καιρικά φαινόμενα". Η ενημέρωση αφορούσε στην πρόληψη των συνεπειών καθώς και στη διαχείριση κρίσεων μετά από ακραία φυσικά φαινόμενα, με έμφαση στο φαινόμενο του σεισμού, ενώ αναπτύχθηκε ιδιαίτερα το θέμα των ψυχολογικών επιπτώσεων στους πληθυσμούς και ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αντιμετώπιση των φαινομένων.

Η κοινωνική πρωτοβουλία της INTERAMERICAN αναπτύσσεται, σε συνεργασία με την ΕΟΔ, σε συνάφεια με την ασφαλιστική δραστηριότητά της για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων και την κάλυψη ατυχήματος. Είναι χαρακτηριστική η άμεση ανταπόκριση της εταιρείας για την αποζημίωση των πληγέντων από τον σεισμό της Κεφαλονιάς πέρυσι, όταν κάλυψε μέσα σε ελάχιστο χρόνο 42 ασφαλισμένα ακίνητα με ποσόν που έφθασε τις 850 χιλιάδες ευρώ. Ο σεισμός, σύμφωνα με τα στοιχεία της  Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία ζημιών από φυσικά φαινόμενα.

Κατά τη δωδεκαετία 1993-2014 οι δηλωθείσες ζημιές στην ασφαλιστική αγορά από ανάλογα φαινόμενα υπολογίζονται σε 20 χιλιάδες, με ποσόν συνολικής απαίτησης που υπερβαίνει τα 270 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθούν τον σεισμό, σε πλήθος  ζημιών, οι βροχοπτώσεις-πλημμύρες. Το ύψος των οικονομικών απωλειών από καταστροφικά φυσικά φαινόμενα παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις και η INTERΑMΕRICAN, όπως επισημαίνει ο διευθυντής αποζημιώσεων της εταιρείας Γιώργος Σπαντιδάκης, έχει προσαρμόσει την εκτίμηση διαχείρισης των κινδύνων και την αποζημιωτική διαδικασία στις κατά περίπτωση ανάγκες, με γνώμονα τη βέλτιστη υποστήριξη των πελατών της που πλήττονται.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας, η εταιρεία αξιοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών κα έχει υποστηρίξει την ενημερωτική καμπάνια της ΕΟΔ και ειδικότερα του Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών για την προστασία από σεισμό, με την έκδοση ειδικών ενημερωτικών εντύπων. Σημειώνεται ότι η INTERAMERICAN συνδέεται με την ΕΟΔ με σύμφωνο συνεργασίας που περιλαμβάνει πρακτικές πρώτων βοηθειών, υποστήριξη των επιχειρήσεων της ΕΟΔ με υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.