search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:58
MENU CLOSE

Ρέγκλινγκ κατά κυβέρνησης: Θα τινάξουν το πλεόνασμα στον αέρα

05.03.2015 19:16
Ρέγκλινγκ: Αναζητάμε τρόπους ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους - Η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί έως 1η Μαΐου - Media

Ιδιαίτερα επικριτικός ως προς τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ιδιαίτερα επικριτικός ως προς τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Ρέγκλινγκ κάνει λόγο για μέτρα που απειλούν να πνίξουν την ανταγωνιστικότητά της χώρας και ενδέχεται να τη βυθίσουν στα ελλείμματα.

Καταλόγισε δε σε κορυφαία στελέχη της για «απρόσεκτες παρατηρήσεις».

«Μπορεί να υπάρχει έλλειμμα» φέτος, επειδή τα φορολογικά έσοδα μειώνονται, ενώ οι μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση θα αυξήσουν τις κρατικές δαπάνες, είπε.

«Εάν η κυβέρνηση αυξήσει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις, θα οδηγήσει στην αύξηση του κόστους εργασίας και των δημοσίων δαπανών», πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα, που θεωρήθηκε βέβαιο, τώρα απομακρύνεται».

Χαρακτήρισε δε «ενοχλητικές» και «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αναφορικά με τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της.

Είπε ακόμα πως το «ιδιοσυγκρασιακό ύφος» με το οποίο διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση έχει «ενοχλήσει» τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την ΕΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15