search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:16
MENU CLOSE

«Πόρτα» στον Αλέξη Τσίπρα από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

06.03.2015 07:26
Σπόντα Γιούνκερ-Tσίπρα κατά Σόιμπλε: «Ανόητοι όσοι ήθελαν Grexit» - Media

«Πόρτα» έφαγε από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Αλέξης Τσίπρας που απηύθυνε αίτημα προς τον πρόεδρο της Κομισιόν για άμεση έκτακτη συνάντηση.

«Πόρτα» έφαγε από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Αλέξης Τσίπρας που απηύθυνε αίτημα προς τον πρόεδρο της Κομισιόν για άμεση έκτακτη συνάντηση με φόντο τις πιεστικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, χωρίς το αίτημά του να γίνεται αποδεκτό. Αυτό τουλάχιστον δημοσιεύει η γερμανική Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη πηγές στην Αθήνα.

Το φερόμενο αίτημα αφορούσε συνάντηση την Παρασκευή, αλλά μετά την αρνητική απάντηση του Γιούνκερ συμφωνήθηκε να εξεταστεί εκ νέου συνάντηση μετά το Eurogroup της Δευτέρας.
Σε ερώτηση της εφημερίδας στην Κομισιόν, εκπρόσωπός της περιορίστηκε στο ότι υπάρχει «συνεχής τηλεφωνική επαφή» του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να κάνει συγκεκριμένα αναφορές σε χρονοδιαγράμματα συναντήσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αίτημα για σύντομη, έκτακτη συνάντηση διατύπωσε ο Τσίπρας σε τηλεφωνική του συνομιλία χθες με τον Γιούνκερ.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, αναφέρεται, απέρριψε το αίτημα επικαλούμενος το πρόγραμμά του και συμφωνήθηκε Τσίπρας και Γιούνκερ να περιμένουν το Eurogroup της Δευτέρας και έπειτα να συζητήσουν ξανά για ενδεχόμενη συνάντηση.
Η γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει «ασυνήθιστη έκκληση βοήθειας» το φερόμενο αίτημα για συνάντηση, γράφοντας πως η Αθήνα «παλεύει μέρα με τη μέρα να αποτρέψει τη χρεοκοπία». 
Δεδομένων των χρηματοδοτικών αναγκών, η εφημερίδα εκτιμά πως η ελληνική κυβέρνηση περιμένει την υποστήριξη του Γιούνκερ στις προσπάθειες να εφαρμοστεί με τέτοιο τρόπο η πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup ώστε να εκταμιευτούν τα εναπομείναντα κεφάλαια του προγράμματος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:12