search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:52
MENU CLOSE

Σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση

06.03.2015 11:51
Σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση - Media

Παρά τις διαφωνίες ή τις παρατηρήσεις, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάσσονται το ΠΑΣΟΚ, οι ΑΝΕΛ και η Χ.Α., το Ποτάμι επιφυλάσσεται ενώ το ΚΚΕ προσανατολίζεται στο «παρών».

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή η συζήτηση για την επεξεργασία του πρώτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης που στοχεύει στη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Το νομοσχέδιο στηρίζει η αντιπολίτευση εκτός του ΚΚΕ, το οποίο προσανατολίζεται να ψηφίσει «παρών» ενώ επιφυλάσσεται το Ποτάμι.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης προχώρησε σε νομοτεχνική βελτίωση του άρθρου 10 σύμφωνα με το οποίο οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος και εγκλημάτων διαφθοράς θα υπάγονται στη νεοσύστατη Γενική Γραμματεία του υπουργείου και το οποίο έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Παρά τις διαφωνίες ή τις παρατηρήσεις, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάσσονται το ΠΑΣΟΚ, οι ΑΝΕΛ και η Χ.Α., το Ποτάμι επιφυλάσσεται ενώ το ΚΚΕ προσανατολίζεται στο «παρών».

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, που είναι συναρμοδιότητα τριών υπουργείων, διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς οι αίθουσες των επιτροπών δεν είναι επαρκείς χωροταξικά για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των βουλευτών που συμμετέχουν στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:51