search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:58
MENU CLOSE

Έλληνας φοιτητής «στριμώχνει» τον Ντάισελμπλουμ – Τι είπαν για χρέος και… Βαρουφάκη! (Video)

08.03.2015 08:51
Η ιστορική χειραψία Παπανδρέου – Μητσοτάκη μετά τη δολοφονία Μπακογιάννη (Videos) - Media

Ομάδα Ελλήνων φοιτητών συνάντησε έξω από το Πανεπιστήμιο Delft, τον επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ και του τα «έψαλλε».

Ομάδα Ελλήνων φοιτητών συνάντησε έξω από το Πανεπιστήμιο Delft, τον επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ και του τα «έψαλλε». Ο Έλληνας φοιτητής, επισήμανε στον Ολλανδό υπουργό, πως «δεν είναι δυνατόν να δίνεις σε μια χώρα δάνεια για να αποπληρώνει άλλα δάνεια». Ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ του απάντησε ότι οι Έλληνες «δεν μπορούν να ρίχνουν το φταίξιμο σε Βρυξέλλες και Ευρώπη» αλλά και πως πρέπει να δουν τα δικά τους λάθη.

Μάλιστα στο τέλος του διαλόγου τους και κατά τη διάρκεια της χειραψίας, ο Έλληνας φοιτητής τρολλάρει τον Ολλανδό λέγοντάς του «έτσι κάνουν χειραψία, όχι όπως το έκανες στην Ελλάδα, αναφερόμενος προφανώς στη συνάντηση με το Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Ολλανδός, για πρώτη φορά μίλησε για το συγκεκριμένο επεισόδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να δεις ολόκληρο το βίντεο» ενώ αναπαριστά τη σκηνή!!!

Ο Έλληνας φοιτητής, λέει χαρακτηριστικά Ολλανδό υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup, που προς τιμήν του στάθηκε να συζητήσει μαζί του:

«Συνεχίζετε να δίνετε δάνεια στην Ελλάδα για να πληρώσει άλλα δάνεια. Το πρόβλημα είναι ότι γνωρίζετε πολύ καλά την κατάσταση. Προωθείτε συστηματικά εδώ και πέντε χρόνια τη λιτότητα, ακόμη και εδώ στην Ολλανδία. Προτείνατε περικοπές 6 δισεκατομμυρίων στον προϋπολογισμό την περασμένη χρονιά και αυτό σημαίνει ότι θα περικόψετε ποσά για την εκπαίδευση, την υγεία, για όλα. Και την ίδια στιγμή επιτρέπετε να συμβαίνει αυτό το πράγμα στον Τύπο, να λέγεται ότι κάθε Ολλανδός έχει δώσει 700 ευρώ απευθείας σε κάθε έλληνα»

Από εκεί και πέρα και την ώρα που ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, παίρνει τον λόγο, ο διάλογος εξελίσσεται κάπως έτσι:

Ντάισελμπλουμ: Νομίζω ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν το δημιουργούν οι Βρυξέλλες ή η Ευρώπη.
Φοιτητής: (γελάει)
Ντάισελμπλουμ: Άκουσέ με. Εγώ σε άκουσα.
Φοιτητής: Εντάξει.
Ντάισελμπλουμ: Νομίζω ότι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, έχουν να κάνουν με το πώς λειτουργούν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Η Ευρώπη έχει προσπαθήσει να βοηθήσει, όμως δεν υπάρχει εύκολη έξοδος από την κρίση. Πολλές χώρες έχουν βοηθηθεί, πολλές χώρες έχουν ανακάμψει. Η Ελλάδα έχει ακόμα μακρύ δρόμο.
Φοιτητής: Ποια χώρα έχει ανακάμψει;
Ντάισελμπλουμ: Άσε με να τελειώσω.
Φοιτητής: Ναι, ναι. Αλλά ποια χώρα έχει ανακάμψει;
Ντάισελμπλουμ: Η Ιρλανδία πια έχει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη
Φοιτητής: Ανάπτυξη, όχι όμως μείωση ελλείμματος.
Ντάισελμπλουμ: Η Ιρλανδία τα πάει πολύ καλά…
Φοιτητής: Και το δημόσιο χρέος της;
Ντάισελμπλουμ: Παρακαλώ μπορώ να ολοκληρώσω;
Φοιτητής: Παρακαλώ. Όμως μη λέτε λάθος πράγματα.
Ντάισελμπλουμ: Λοιπόν, πολλές χώρες έχουν ανακάμψει. Σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης, έχουν πια οικονομική ανάπτυξη. Και η Ελλάδα είχε τον περασμένο χρόνο. Η ανάκαμψη όμως θα πάρει χρόνο. Με το να κατηγορείται απλά την Ευρώπη, τοποθετείται την ευθύνη και τις λύσεις, έξω από την χώρα σας. Κάνετε λάθος. Πρέπει να το κάνουμε μαζί. Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα, όμως πρέπει να το κάνουμε μαζί. Το να κατηγορείτε τους άλλους, δεν πρόκειται να λειτουργήσει.
Φοιτητής: Δεν κατηγορώ κανέναν.
Ντάισελμπλουμ: Κατηγορείτε. Βγάζετε την ευθύνη έξω…
Φοιτητής: Όχι. Καθόλου. Κατηγορώ τις πολιτικές…
Ντάισελμπλουμ: Όταν κοιτάω την κατάσταση στην Ελλάδα, την οικονομία, τη λειτουργία της κυβέρνησης βλέπω ότι υπάρχει μακρά ιστορία των προβλημάτων. Πολύ πριν από αυτήν την κρίση. Υπήρχε οικονομικό πρόβλημα πχ διαφθοράς στην Ελλάδα. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Αν η νέα κυβέρνηση θέλει να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή, θα την στηρίξω. Αν θέλει να πολεμήσει τη διαφθορά, θα την στηρίξω. Αν θέλει να χτίσει μια γερή οικονομία, θα την στηρίξω. Πρέπει να λύσουν τα προβλήματα οι ίδιοι. Αν το κάνουν, θα τους στηρίξω. Πρέπει να γίνει και από τις δύο πλευρές.
Φοιτητής: Μπορώ να σας ρωτήσω;
Ντάισελμπλουμ: Ναι.
Φοιτητής: Γνωρίζετε πως το πρώτο μνημόνιο, το οποίο υπέγραψε η Ελλάδα την ώρα που έσπαγαν τα κεφάλια του κόσμου στο Σύνταγμα (σ.σ. στις διαδηλώσεις) την ώρα των διαπραγματεύσεων… Το ξέρετε ότι δεν πέρασε καν από το κοινοβούλιο; Είναι αυτό δημοκρατία;
Ντάισελμπλουμ: Νομίζω πως όλοι οι νόμοι που προήρθαν από αυτό το πρόγραμμα, πέρασαν από τα κοινοβούλια. Υπήρξε αρκετή αντίσταση, τα μέτρα ήταν πολύ δύσκολα, όπως κάποια από τα μέτρα στην Ολλανδία είναι δύσκολα και καθόλου δημοφιλή, όμως πρέπει να πάρουμε αυτά τα μέτρα για να βγούμε από την κρίση. Έχεις δίκιο, το να συνεχίζεις να δανείζεις, δεν είναι λύση. Η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει πιο δυνατή. Η Ελλάδα πρέπει να παλέψει τη διαφθορά, πρέπει να κάνει την οικονομία πιο ανταγωνιστική. Μόνο έτσι η Ελλάδα μπορεί να γίνει οικονομικά ανεξάρτητητη. Νομίζω ότι αυτό είναι αυτό που θέλεις και αυτό θέλω κι εγώ.
Φοιτητής: Όχι, όχι. Θέλουμε διαφορετικά πράγματα.
Ντάισελμπλουμ: Κανείς δεν θέλει να είναι εξαρτημένος…
Φοιτητής: Εντάξει, καλή τύχη. Α, και έτσι κάνουμε χειραψία, όχι όπως κάνατε στην Ελλάδα (εννοεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη)
Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να δεις ολόκληρο το βίντεο.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:55