search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:14
MENU CLOSE

Βγαίνουν τα «μαχαίρια» στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

08.03.2015 10:32
Βγαίνουν τα «μαχαίρια» στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ - Media

Με την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, συνεχίζεται η… μάχη στο εσωτερικό της ΝΔ. «Έκτακτο συνέδριο τώρα» ζητά ο Δένδιας. «Ψαρεύει» στη Χρυσή Αυγή και λέει «όχι» στους «μεσαιοχωρίτες» ο Φαήλος.

Με την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, συνεχίζεται η… μάχη στο εσωτερικό της ΝΔ. «Έκτακτο συνέδριο τώρα» ζητά ο Δένδιας. «Ψαρεύει» στη Χρυσή Αυγή και λέει «όχι» στους «μεσαιοχωρίτες» ο Φαήλος.

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αναμενόταν να ξεκινήσει η συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για την δεύτερη εσωκομματική μάχη, μετά από εκείνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που κατέγραψε μεν τις διαφωνίες και τις απόψεις που καλούν σε άμεση προσφυγή σε συνέδριο, χωρίς όμως να οριστικοποιήσει την «ρήξη» με το παρελθόν.

Και η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, αναμένεται να ασχοληθεί με το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών και το «αύριο» της παράταξης.

Δενδιάς: Αν όχι τώρα, πότε;

«Έχουμε υποστεί τη χειρότερη ήττα της ιστορία μας. Αν δεν κάνουμε τώρα συνέδριο πότε θα κάνουμε;» ήταν η απορία του Νίκου Δένδια, μιλώντας στο Mega. «Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να διδαχθούμε από την αριστερά είναι το να συζητάμε», προσέθεσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ξεκαθάρισε πως: «Αυτά τα περί «κρατήσαμε κλπ» δεν μου φτάνουν καθόλου. Το να «κρατάω» όταν είμαι κόμμα εξουσίας δεν μου φτάνει. Ένα κόμμα εξουσίας πετυχαίνει όταν κερδίζει τις εκλογές και αποτυγχάνει όταν το εκλογικό σώμα και η κοινωνία το αποδοκιμάζει και το βάζει στην αντιπολίτευση. Επίσης δεν είμαι καθόλου έτοιμος να συνυπογράψω ότι αυτές οι εκλογές ήταν κατ’ ανάγκην χαμένες επειδή ακολουθήσαμε περιοριστική πολιτική. Τότε ας το είχαμε συμφωνήσει από το 2012 να μην παιδευόμαστε καθόλου».

Φαήλος Κρανιδιώτης: Η βάση μας δεν αποτελείται από αριστοκράτες και μεσαιοχωρίτες

Κατά της επαναπροσέγγισης της Νέας Δημοκρατίας με τον μεσαίο χώρο, τάσσεται το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Φαήλος Κρανιδιώτης, με κείμενό του στην ιστοσελίδα antinews. «Η ΝΔ δεν μπορεί να αγνοήσει την ελληνική ιδιαιτερότητα και την αληθινή φυσιογνωμία της βάσης μας, που δεν αποτελείται από «αριστοκράτες», ούτε από ανύπαρκτους μεσαιοχωρίτες.» λέει χαρακτηριστικά, βάλλοντας κατά των αμφισβητιών του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, σε άλλο σημείο του κειμένου του μιλά για τους βασικούς πυλώνες που απολαμβάνουν του σεβασμού της βάσης του κόμματος και δεν είναι άλλοι από το Έθνος, την Ορθοδοξία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. «Δεν είναι καιρός να χαμηλώσουμε τις σημαίες των ιδεών μας αλλά να τις σηκώσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Οι λαϊκοί άνθρωποι αλλά και όσοι ανήκουν στην μεσαία τάξη ή στα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας δεν είναι απάτριδες, διεθνιστές ή οπαδοί του ανθρωποφαγικού νεοφιλελευθερισμού. Έχουν βαθύ σεβασμό στους πυλώνες του Έθνους που είναι η Ορθοδοξία, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο όλος πολιτισμός μας, το πρόσωπο μας στον κόσμο.»
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:11