search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:55
MENU CLOSE

«Φωτιές» ανάβει η Ζωή, μέσα και έξω απ’ τη Βουλή

08.03.2015 10:57
«Φωτιές» ανάβει η Ζωή, μέσα και έξω απ’ τη Βουλή - Media

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις έναν… πρόεδρο από κάτω, έχει αποδειχθεί ότι η διασημότητα πολλές φορές δεν συμβαδίζει με τον τίτλο.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις έναν… πρόεδρο από κάτω, έχει αποδειχθεί ότι η διασημότητα πολλές φορές δεν συμβαδίζει με τον τίτλο. Όταν όμως ο κόσμος αρχίζει και σε αποκαλεί με το μικρό σου όνομα, τότε κάτι έχει αλλάξει. Αν για παράδειγμα αναφερθείς στην Ελένη, κανείς δεν θα σκεφτεί την Ωραία, εκείνη της Τροίας. Αυτό είναι σίγουρα μια νίκη της Μενεγάκη. Τις τελευταίες εβδομάδες ανάλογη νίκη έχει κατοχυρωθεί στη Ζωή.

Μία είναι η Ζωή της επικαιρότητας και κανείς δεν θα την μπερδέψει. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε ό,τι αφορά στο όνομα-ταυτότητα συναγωνίζεται στα ίσα τη… Ντόρα και τη Λιάνα, που δεν χρειάζεται να αναφέρεις και το επίθετο για να τις προσδιορίσεις και έχουν και περισσότερα χρόνια στη Βουλή…

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτή την εβδομάδα, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της. Μια σειρά από συνεντεύξεις και δηλώσεις που αφορούσαν την πολιτική ζωή, την ζωή στο κοινοβούλιο αλλά και την ίδια την… Ζωή την έφεραν (σχεδόν) στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Τόσο εντός όσο και εκτός του Κοινοβουλίου ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε μέχρι και φωτογραφίσεις για εξώφυλλα ελληνικών και ξένων περιοδικών…

Οι αλλαγές στα ωράρια των υπαλλήλων της Βουλής, που φέρεται ότι σκέφτεται να επιφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι θέμα προς συζήτηση… στα πηγαδάκια και στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, ωστόσο, το γεγονός ότι ήδη έχει βρει το ξημέρωμα πολλούς εργαζομένους στα γραφεία τους αποτελεί ένα πρώτο δείγμα των προθέσεων της για την λειτουργία του Κοινοβουλευτικού Μεγάρου… 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι κυριολεκτικά το… ξημέρωμα βρήκε τους εργαζομένους στο γραφείο τύπου της Βουλής μετά το τέλος της συνέντευξης που παραχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου την Τετάρτη το βράδυ στους κοινοβουλευτικούς (και όχι μόνο) συντάκτες. Το σχετικό δελτίο τύπου με τα όσα δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής στο εντευκτήριο του Κοινοβουλίου είδε το φως της δημοσιότητας λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα και ενώ η συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου είχε προβληθεί σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το κανάλι της Βουλής.

Το Εντευκτήριο μάλιστα της Βουλής το οποίο φιλοξένησε την συνέντευξη Τύπου της Προέδρου είχε αλλάξει όψη για τα καλά. Από το Εντευκτήριο «έφυγαν» οι κλασσικοί καναπέδες και οι βαριές πολυθρόνες, άνοιξε ο χώρος και στη θέση τους τοποθετήθηκαν, από υπαλλήλους της Βουλής, καρέκλες σε σειρές για να φιλοξενήσουν τους δημοσιογράφους.

«Φωτιά στα τόπια» 

Η «βόμβα» που έριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη αργά το απόγευμα θέτοντας θέμα εγκυρότητας μνημονιακών διατάξεων για τις οποίες, όπως ανέφερε, ψηφίστηκαν ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και έλαβαν πλειοψηφία κάτω των 151 ψήφων σήκωσε πολύ συζήτηση και ακόμα περισσότερες αντίδράσεις… 

Οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου περί νομιμότητας λειτουργίας της Βουλής, λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων Χρυσαυγιτών, πυροδότησαν σφοδρές αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ και το Ποτάμι, τις επικρότησε η Χρυσή Αυγή ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την κοινοβουλευτική Ομάδα δεν φάνηκε να βαδίζουν επάνω στην ίδια γραμμή με την πρόεδρο της Βουλής. 

«Όταν η κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει ένα νόμο, θα το κάνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες των υπουργών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δείχνοντας την… απόσταση που κράτησε το Μαξίμου από τις δηλώσεις Κωνσταντοπούλου ενώ την αντίθεσή του με το θέμα που έθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου περί ακυρότητας νόμων, επειδή ψηφίστηκαν χωρίς την παρουσία της Χρυσής Αυγής, εξέφρασε και ο Νίκος Φίλης, ο οποίος μιλώντας στο Star, δήλωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δε θέτει τέτοιο θέμα ούτε τώρα, ούτε τότε.

Παρά τις αντιδράσεις, η πρόεδρος της Βουλής έδειξε να επιμένει στο θέμα περί ακυρότητας μνημονιακών ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν στην διάρκεια της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου σε ονομαστικές ψηφοφορίες με λιγότερες από 151 ψήφους, λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Δεν μπορεί να αποδέχεται μια Δημοκρατία την λειτουργία με μειωμένη σύνθεση χωρίς να υπάρχει αποχρών και ειδικός λόγος και αυτό θέτει ζήτημα συνταγματικής λειτουργίας», ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην «ΕΡΤopen». Υποστηρίζοντας ότι «δεν αποδέχομαι κριτική που ενδύεται τον μανδύα της δημοκρατικής ευαισθησίας από συστήματα και πρόσωπα που κατεξοχήν συνέπραξαν με τον χώρο αυτό, ενώ ο δικός μου χώρος συγκρούστηκε σε όλα τα επίπεδα με τον χώρο αυτό».

«Το Κοινοβούλιο δεν ψηφίζει επιστολές»

Σχολιάζοντας την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη της στο περιοδικό «UNFOLLOW» εξήγησε γιατί η ίδια είπε «όχι» στο να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή, χαρακτηρίζοντας την συνδυασμό επιστολών και ανακοινωθέντων, που δεν ψηφίζει η Βουλή και σημείωσε πως «η κοινοβουλευτική ομάδα δεν θα δεχθεί να μην υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ». «Οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο κομμάτων δεν είναι διατεθειμένες να βαφτίσουν το κρέας-ψάρι και να υπαναχωρήσουν στις αδιαπραγμάτευτες αρχές επί τη βάση των οποίων δόθηκε η λαϊκή εντολή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η… απουσιολόγος 

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας τη περασμένη Τετάρτη στους κοινοβουλευτικούς (και όχι μόνο) συντάκτες, ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστεί η περικοπή της αποζημίωσης κατά το 1/5 αν υπάρχουν αδικαιολόγητες απουσίες βουλευτών σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών. «Θα εφαρμοστεί αυτό διότι αποτελεί και την εγγύηση ότι η Βουλή θα διαβουλεύεται ως ένα ζωντανό και συλλογικό Σώμα και όχι ως “φάντασμα” εκπροσώπησης με υποτυπώδη, έως συμβολική εκπροσώπηση», είπε η πρόεδρος της Βουλής.

«Την προηγούμενη περίοδο υπήρχαν βουλευτές που εισέπρατταν την αποζημίωσή τους μόνο και δεν άκουσε την φωνή τους καμία επιτροπή, αλλά αυτοί δεν είναι η πλειοψηφία» σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ πρότεινε την κατάργηση των αποζημιώσεων για τη συμμετοχή στις επιτροπές. Παράλληλα, ανέφερε ότι τα φαινόμενα της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου με κατεπείγοντα νομοσχέδια δεν μπορεί να επαναληφθούν, αλλά ούτε και η κατάθεση τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15