search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:02
MENU CLOSE

Το Μαξίμου στηρίζει Βαρουφάκη μιλώντας για διαστρέβλωση της συνέντευξης στην Κοριέρε Ντελα Σέρα – Επίθεση από Σαμαρά – Αρνητικός ο Παπαδημούλης σε δημοψήφισμα ή νέες εκλογές

08.03.2015 15:42
Διαψεύδει την Bild η κυβέρνηση - Media

Στηρίζει η κυβέρνηση τον Γιάνη Βαρουφάκη μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική Corriere della Serra. Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για διαστρέβλωση της δήλωσής του περί δημοψηφίσματος καθώς όπως υποστηρίζουν το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος (ότι δηλαδή θα είναι για το ευρώ) είναι κάτι που αποδόθηκε στα λεγόμενα Βαρουφάκη από τον δημοσιογράφο που έλαβε τη συνέντευξη αλλά ο ίδιος ποτέ δεν είπε.

Στηρίζει η κυβέρνηση τον Γιάνη Βαρουφάκη μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική Corriere della Serra. Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για διαστρέβλωση της δήλωσής του περί δημοψηφίσματος καθώς όπως υποστηρίζουν το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος (ότι δηλαδή θα είναι για το ευρώ) είναι κάτι που αποδόθηκε στα λεγόμενα Βαρουφάκη από τον δημοσιογράφο που έλαβε τη συνέντευξη αλλά ο ίδιος ποτέ δεν είπε.

Το πρωθυπουργικό γραφείο μιλά για «προσπάθεια αποδόμησης» του υπουργού Οικονομικών τις τελευταίες μέρες η οποία περνά μέσα από ειρωνικά σχόλια, ή ακόμα και μέσα από «ψευδείς ή ανακριβείς ειδήσεις». Εν προκειμένω, επισημαίνεται ότι πρόκειται για «δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή με την προσθήκη ‘’διευκρινίσεων’’ αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων». Ο Γ. Βαρουφάκης, τονίζει το Μαξίμου, «δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα ‘’δημοψήφισμα για το ευρώ’’. Η λέξη ‘’ευρώ’’ είναι προσθήκη του δημοσιογράφου γι’ αυτό και υπάρχει σε παρένθεση».

Αντιστοίχως, το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει τα εξής:

«Ένας δημοσιογράφος επέμεινε στην υποθετική ερώτηση “ναι, αλλά τι θα κάνετε αν απορριφθούν όλες σας οι προτάσεις;” και ο υπουργός απάντησε πως, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, “εμείς δεν έχουμε αγαπήσει τις καρέκλες – αν χρειαστεί, αν βρεθούμε μπροστά σε αδιαλλαξία, θα καταφύγουμε στον ελληνικό λαό είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα” – προφανώς όσον αφορά το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πολιτικής. Σε αυτό όμως το σημείο της συνέντευξης η σύνταξη της εφημερίδας προσέθεσε “για το ευρώ” – κάτι που ο υπουργός ούτε είπε ούτε εννόησε…». 

«Όσοι θέλουν Χαρδούβελη αντί για Βαρουφάκη θα απογοητευθούν»

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το Μαξίμου, το οποίο όπως προαναφέρθηκε πίσω από τον τρόπο που προβλήθηκε η συνέντευξη Βαρουφάκη βλέπει προσπάθεια αποδόμησής του και πιέσεις για την αντικατάστασή του δηλώνει: « Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Υπουργός Οικονομικών της χώρας είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αν θέλουν κάποιον τύπου ‘’Γκίκα Χαρδούβελη’’, που έλεγε ‘’ναι’’ σε όλα, θα απογοητευθούν». Και προσθέτει πώς η κυβέρνηση «έχει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο πλευρό της» και «θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για ουσιαστική και πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους», κάτι που «δεν έκανε ποτέ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά».

Σαμαράς: «Η κυβέρνηση παίζει με το Grexit»

Η συνέντευξη Βαρουφάκη έδωσε λαβή για επίθεση από τον Σαμαρά ο οποίος μιλώντας το πρωί στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, προτείνοντας δημοψήφισμα, κάνει «το ίδιο ολέθριο λάθος που έκανε και ο Γιώργος Παπανδρέου».

«Η κυβέρνηση παίζει με το Grexit, για να πετάξει τις ευθύνες από πάνω της και να τις φορτώσει στο λαό», τόνισε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αρνητικός σε δημοψήφισμα ή εκλογές ο Παπαδημούλης

Αρνητικός στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» είπε πως «ο λαός μίλησε πρόσφατα, πολύ πρόσφατα και πολύ καθαρά, και μετά τις εκλογές σε όλες τις δημοσκοπήσεις, που μετριέται πάλι ο λαός, η στήριξη και η εντολή αυτή του λαού για λύση εντός ευρώ με ανάπτυξη και συνοχή έχει γίνει ακόμη πιο ισχυρή». Και πρόσθεσε: «Άρα, εμείς οφείλουμε, αντί να σκεφτόμαστε νέες εκλογές, να κάνουμε πράξη τη λαϊκή εντολή που πήραμε στις εκλογές, και η οποία μετά τις εκλογές έχει ενισχυθεί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44