search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:08
MENU CLOSE

Tο νέο μουσείο του Ολυμπιακού φτιάχνει ο Μαρινάκης

09.03.2015 13:52
Στο πλευρό των παικτών του Ολυμπιακού ο Μαρινάκης για τη μάχη με Γουλβς - Media

Δωρεά 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου μουσείου για τον Ολυμπιακό θα κάνει ο Β.Μαρινάκης, όπως ανακοινώθηκε από τον Κρ.Καρεμπέ την παραμονή των 90ων γενεθλίων του συλλόγου.

 

Μια ομάδα που θέλει να έχει λαμπρό μέλλον οφείλει να σέβεται και να τιμά την ένδοξη ιστορία της. Για το λόγο αυτό ο Ολυμπιακός συνδύασε την αυριανή συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυση του συλλόγου με μια ευχάριστη έκπληξη για τους απανταχού φιλάθλους του. Όπως έκανε γνωστό ο Κριστιάν Καρεμπέ σε συνέντευξη Τύπου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα διαθέσει περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του νέου, υπερσύγχρονου μουσείου του συλλόγου.

«Θέλω να ανακοινώσω ότι ο πρόεδρός μας, ο κ. Μαρινάκης, για να αφήσει το στίγμα του για τον εορτασμό των 90 ετών, σκέφτηκε να προσφέρει κάτι σε αυτή την επέτειο. Αποφάσισε να δωρίσει περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ για να δημιουργήσει το νέο μουσείο του Ολυμπιακού, το οποίο θα είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το σημερινό για να κάνει γνωστότερο τον Ολυμπιακό στον κόσμο. Σε αυτό το μουσείο θα υπάρχουν ψηφιακές δραστηριότητες κα θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο γνωστό το όνομά μας στην Ελλάδα και τον κόσμο», ανέφερε ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ. «Αυτό το μουσείο δεν απευθύνεται μόνο στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους και τους φιλάθλους που θα επισκεφτούν την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, είπε με τη σειρά του: «Είναι ένα προσωπικό δώρο του κ. Μαρινάκη στον σύλλογο. Μία κιβωτός για να μεταλαμπαδεύσει την ιστορία του συλλόγου σε ολόκληρο του συλλόγου. Το Μουσείο θα γίνει στον ίδιο χώρο, θα είναι διπλάσιο από το τωρινό και θα είναι προς το ΣΕΦ. Θα γίνει παρουσίαση και θα δείτε τις μακέτες. Θα είναι τουριστικός προορισμός για όλους όσους έρχονται στην Αθήνα».

Ο Κριστιάν Καρεμπέ αναφέρθηκε και στα γενέθλια του συλλόγου. «Είναι μία σπουδαία ημέρα δόξας για την Ελλάδα τον Ολυμπιακό. Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τα 90 χρόνια για να γιορτάσουμε τα 90 χρόνια δόξας του αγαπημένου μας Θρύλου. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό τον σύλλογο. Πριν από τον Γιάννη Μανιάτη και τον Κριστιάν Καρεμπέ υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν δουλέψει και έχουν κάνει θυσίες για αυτό τον εδώ τον σύλλογο. Νιώθω πάρα πολύ περήφανος, αλλά ταυτόχρονα πολύ μικρός για τα επιτεύγματα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους ανθρώπους που έκαναν τόσο μεγάλη την ιστορία του Ολυμπιακού».

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Μανιάτης. «Ο Ολυμπιακός, μεγαλύτερος, ο ενδοξότερος σύλλογος, συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής. Μιλάμε για έναν σύλλογο που είναι πολλά περισσότερα από ένας σύλλογος. Δεν είναι τυχαίο ότι τον στηρίζουν οι περισσότεροι Έλληνες και πρέπει εμείς να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να μπορέσει η ομάδα να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά».

Ερωτηθείς αν σκέφτεται να αναλάβει μία πρωτοβουλία μαζί με τους άλλους αρχηγούς των υπόλοιπων τμημάτων του συλλόγου, απάντησε: «Τώρα που το λέτε μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο. Θα είναι πολύ όμορφο να βρεθούμε όλοι οι αθλητές μαζί και να μπορέσει ο κόσμος να μας δει από κοντά, να μοιράσουμε αυτόγραφα, να μιλήσουμε και να είμαστε όλοι μαζί».

Ο Κώστας Καραπαπάς ανέφερε: «Από τις αρχές Μαρτίου όλη τα ψηφιακά Μέσα έχουν ντυθεί με τα επετειακά σύμβολα. Από τους εορτασμούς δεν θα μπορούσε να λείψει ο κόσμος. Ο κόσμος που μας δίνει την τεράστια δύναμη και έχει κάνει τον Ολυμπιακό να είναι η μεγαλύτερη κοινωνική δύναμη στην Ελλάδα. Ο κόσμος μιλάει στο Olympiacos TV και οι άνθρωποι του καναλιού έχουν δημιουργήσει μία σειρά από βίντεο με τον τίτλο ‘Ολυμπιακός για μένα σημαίνει…’. Πρόκειται για απλούς ανθρώπους που κάνουν κατάθεση ψυχής και θα μπορέσετε να βρείτε κάτι από τη δική σας ζωή. Οι μαρτυρίες αυτές θα είναι περιεχόμενο στο Digital κομμάτι που ακούσατε προηγούμενους».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσφορές που θα υπάρξουν για τα γενέθλια της ΠΑΕ. «Θα υπάρξουν στην μπουτίκ εορταστικές σειρές. Η φανέλα της επόμενης σεζόν θα είναι συλλεκτική και πολυαναμενόμενη. Στις 10 με 15 Μαρτίου το Red Store κάνει μία προσφορά 1+1 δώρο, δηλαδή με κάθε αγορά ενός προϊόντος θα παίρνει κάθε φίλαθλος άλλο ένα δωρεάν. Αύριο το απόγευμα θα υπάρχει μία γιορτή για τα καταστήματα του Πειραιά, καθώς θα υπάρχουν «ερυθρόλευκες» προσφορές και ενημερώνεται ο κόσμος από τις αφίσες. Υπάρχει ένα τουριστικό τρένο, θα υπάρχουν ανιματέρ, θα υπάρχουν δώρα και αναμνηστικά προϊόντα, ενώ θα γίνει και μία σχετική κλήρωση για δώρα του Ολυμπιακού. Με προσφορές από τους καταστηματάρχες. Επίσης θα γίνει ένα βιβλίο, μία φθηνή έκδοση, και θα δοθεί μέσα από τις εφημερίδες. Σκοπός μας είναι να μπει σε κάθε ελληνικό σπίτι αυτό το βιβλίο που θα αφορά τα 90 χρόνια του συλλόγου. Πρόκειται για μία αρκετά μεγάλη έκδοση και όλα τα έσοδα θα δοθούν για τον ιερό σκοπό της UNICEF. ΘΑ υπάρξουν και άλλες δραστηριότητες σε συνδυασμό με τον δήμο Πειραιά. Όλη η οικογένεια του συλλόγου θα γιορτάσει αυτά τα γενέθλια, η μισή ελληνική κοινωνία θα γιορτάσουμε τη γέννηση του μεγαλύτερου αθλητικού συλλόγου. Θέλουμε οι δράσεις αυτές να αφορούν όλο τον κόσμο και θέλουμε τη στήριξη όλου του κόσμου».

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ προανήγγειλε και μια έκπληξη από τον κόσμο του Ολυμπιακού την Τρίτη. «Για αύριο το βράδυ οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ετοιμάζουν μία πολύ μεγάλη έκπληξη. Θα σας πω και άλλες λεπτομέρειες. Θα επιχειρήσουν να κάνουν κάτι που δεν έχει γίνει από οπαδούς και θα είναι πολύ εντυπωσιακό. Θα είμαστε όλοι εκεί για να την απολαύσουμε στα πλαίσια του εορτασμού».

Όσο για το ότι δεν υπήρξε κοινή ανακοίνωση από τα τμήματα του συλλόγου, ανέφερε:«Το δόγμα είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας, ενιαίος και αδιαίρετος. Το αποδεικνύουμε καθημερινά με τη στήριξή μας στον Ερασιτέχνη και όπου το χρειαστεί ο σύλλογος. Τα 6-7 εκατ. ευρώ που έχουν πάει στον Ερασιτέχνη θα ήταν μία σπουδαία μεταγραφή, αλλά εμείς ενισχύουμε την ιστορία του συλλόγου. Υπάρχει ο κ. Μαρινάκης στο ποδόσφαιρο, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στο μπάσκετ, ο κ. Κουντούρης έχει κάνει μεγάλη δουλειά στον Ερασιτέχνη και τώρα είμαστε ευλογημένοι. Είμαστε παντού ηγέτες».

 

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:07