search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:06
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου για τις 10-03-2015

10.03.2015 07:03
Τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου για τις 24-03-2015 - Media

Δείτε τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Η πλήρης γελοιοποίηση του τέως «τσάρου»”

Η εφημερίδα γράφει ότι “αμετανόητος και προκλητικός εμφανίστηκε χθες ο Γκίκας Χαρδούβελης για την απίστευτη πράξη του να φυγαδεύσει τεράστια ποσά στο εξωτερικό, την ώρα που καλούσε και αυτός τους πολίτες (ως μέλος του πρωθυπουργικού επιτελείου το 2012) να κάνουν θυσίες και να μη φοβούνται για τις τραπεζικές καταθέσεις τους στις ελληνικές τράπεζες…”.

ΕΘΝΟΣ: “Ανοιξε ο δρόμος για τη συμφωνία”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “άνοιξε ο δρόμος για την εφαρμογή της συμφωνίας με τους εταίρους, ώστε να προωθηθούν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις μετά το χθεσινό θετικό σήμα από τις Βρυξέλλες. Το Eurogroup αποφάσισε να ξεκινήσουν αύριο οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών, ενώ ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε πως θα υπάρξει νέα λίστα με προτάσεις”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Δύο στρατηγοί: «Μας ζήτησαν στρατό στο δρόμο»”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “δύο Επίτιμοι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων καθ΄όλα αξιοσέβαστοι, ο ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης και ο στρατηγός Κωνσταντίνος Γκίνης δημόσια επιβεβαίωσαν ότι τους ζητήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως Α/ΓΕΝ και Α/ΓΕΣ να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικό προσωπικό σε ρόλο αστυνομίας για «εσωτερικά θέματα ασφαλείας»!”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Νέα περαίωση και επιστροφή… τρόικας”

Η εφημερίδα γράφει ότι “φέρνουν νέα διαδικασία περαίωσης εκκρεμών υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, για να υποβάλλουν δηλώσεις για παρελθόντα έτη χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις. Ξεκινάει η αξιολόγηση σε Βρυξέλλες και Αθήνα από τα «τεχνικά κλιμάκια των θεσμών». Εκταμίευση των 7,2 δισ. ευρώ σε υποδόσεις και μόνο αν υπάρχει συμφωνία και εφαρμογή μεταρρυθμίσεων”.

ΕΣΤΙΑ: “Το σχέδιο Τσίπρα για νέες εκλογές”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ο κ. Βαρουφάκης, ηθελημένα ή άθελά του απεκάλυψε το σχέδιο Τσίπρα για νέα προσφυγή στις κάλπες”.

Η ΑΥΓΗ: “Κερδίζει έδαφος η ελληνική πρόταση”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “το πρώτο και σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου έγινε χθες στις Βρυξέλλες, καθώς το Eurogroup αποδέχθηκε το πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που πρότεινε ο Γ. Βαρουφάκης και έδωσε την έγκρισή του να αρχίσουν από αύριο οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας – εταίρων επ΄αυτών”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Χαλαρώνει ο κλοιός”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων την Τετάρτη, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, δημιουργεί ανακούφιση στην κυβέρνηση. Η κατ΄αρχήν αποδοχή των ελληνικών προτάσεων και το σαφές μήνυμα της Αθήνας ότι επιθυμεί λύση πάνω στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου χαλάρωσε τον κλοιό πιστωτικής ασφυξίας που είχε επιβληθεί το τελευταίο διάστημα”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Πρώτα συμφωνία και μετά δόσεις”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “πρώτα συμφωνία με την «τρόικα» σε ένα πακέτο δημοσιονομικών μέτρων και μεταρρυθμίσεων και μετά -στο μέτρο που τα συμφωνηθέντα υλοποιούνται- εκταμίευση δόσεων, αποφάσισε χθες το Eurogroup”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Eurogroup χωρίς αποτέλεσμα”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup, με τους 18 υπουργούς Οικονομικών να πετούν το «μπαλάκι» στην Ελλάδα ζητώντας της να υπάρξει πρόοδος. Ενδεικτικό του «ψυχρού κλίματος» που αντιμετώπισε η Αθήνα, εκτός της μικρής διάρκειας της συνεδρίασης είναι και το γεγονός ότι δεν εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν για τη συνεδρίαση”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Ξεκίνησε η «εξειδίκευση» μέτρων σε βάρος του λαού»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “με μέτρα εξειδίκευσης της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη προσήλθε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο χτεσινό Γιούρογκρουπ. Από αύριο, Τετάρτη, ξεκινά η διαδικασία αξιολόγησης και συμπλήρωσης αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και «μεταρρυθμίσεων», που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, από τα «τεχνικά κλιμάκια» των «θεσμών» Κομισιόν – ΕΚΤ – ΔΝΤ (βλέπε: τρόικα)”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Κωδικός Παρίσι-Βρυξέλλες”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με νέα «εκστρατεία» στην Ευρώπη -ταξίδια σε Παρίσι και Βρυξέλλες- ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παίρνει πάνω του το πολιτικό μέρος της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ενώ αρχίζουν την εργασία τους τα τεχνικά κλιμάκια”.

Kontranews: “114.500.000 έφαγαν από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ληστεία 114.500.000 ευρώ από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνει το πόρισμα της Δικαιοσύνης, για τα οικονομικά του Κινήματος, ζητώντας παράλληλα την κακουργηματική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, που έχει εμπλοκή στο γιγαντιαίο αυτό πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Δηλώστε τα «κρυφά» εισοδήματα, τώρα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα συμπληρώσει τη λίστα Βαρουφάκη βάζει στο τραπέζι η κυβέρνηση. Σε αυτό περιλαμβάνεται η δυνατότητα οι φορολογούμενοι να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις, «εμφανίζοντας» εισοδήματα που είχαν αποκτηθεί στο παρελθόν, αλλά δεν είχαν δηλωθεί και κατά συνέπεια φορολογηθεί”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Γκάζια για επιτάχυνση”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “την Τετάρτη θα ξεκινήσει η τεχνική αξιολόγηση του πακέτου μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες και, αν χρειαστεί, παράλληλα και στην Αθήνα. Αν η κυβέρνηση κάνει γρήγορα και συμφωνήσει, τηρώντας όλες τις δεσμεύσεις του προγράμματος, τότε μπορεί να λάβει νωρίτερα το 50% των διαθέσιμων χρημάτων, που ανέρχονται σε 7,2 δισ. ευρώ”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50