search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:44
MENU CLOSE

Γερμανικός τύπος: Βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα

10.03.2015 09:31
Γερμανικός τύπος: Βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα - Media

Αρνητικό είναι το κλίμα για την Ελλάδα ύστερα από το χθεσινό Eurogroup, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο.

Αρνητικό είναι το κλίμα για την Ελλάδα ύστερα από το χθεσινό Eurogroup, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα του Der Spiegel που κάνει λόγο για «ευρωπαϊκή οργή έναντι της Ελλάδας». Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, «η υπομονή των εταίρων έναντι της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Βαρουφάκη ειδικότερα έχει εξαντληθεί. Και όλα αυτά την ώρα που ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα».

Η κριτική που ασκείται εστιάζει σε δυο κυρίως σημεία: αφενός στο ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, συγκεκριμένα γίνεται λόγος για δύο «χαμένες εβδομάδες», και αφετέρου στις απειλές που διατυπώθηκαν από την ελληνική πλευρά τις τελευταίες μέρες περί κύματος προσφύγων που μπορεί να φτάσει στο Βερολίνο. Για το τελευταίο ζήτημα μάλιστα τα σημερινά σχόλια του γερμανικού τύπου είναι ιδιαίτερα καυστικά. Για «εκβιαστικές απειλές» κάνει λόγο η Stuttgarter Nachrichten, ενώ από την πλευρά της η Kölner Stadt Anzeiger αναφέρεται σε «εκμετάλλευση της ανέχειας των προσφύγων».

Την ίδια ώρα αξιολογείται θετικά το γεγονός ότι αρχίζουν και πάλι αύριο, Τετάρτη, οι συζητήσεις με τους τρεις θεσμούς, με πολλούς σχολιαστές να εκτιμούν ότι «η Ελλάδα διαπραγματεύεται και πάλι με την τρόικα» και να κάνουν λόγο για «ντε φάκτο επιστροφή της τρόικας». Πάντως, αν δεν υπάρξει εξειδίκευση των μέτρων και δεν ξεκινήσει η άμεση υλοποίησή τους, και κυρίως αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένα στοιχεία για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, οι εταίροι δεν είναι διατεθειμένοι να προβούν σε καμία παραχώρηση έναντι της Ελλάδας.

Αυτό κατέστησε σαφές με περισσή σαφήνεια και ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Άντι Ρίνε μιλώντας προς τη σημερινή Frankfurter Allgemeine Zeitung. Όπως χαρακτηριστικά λέει, ο ίδιος έχει την εντύπωση ότι ούτε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει στην πραγματικότητα το ακριβές ύψος των χρηματοδοτικών της αναγκών.

Ο Φινλανδός υπουργός αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο έστω και μερικής εκταμίευσης των δόσεων προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτό προϋποθέτει τον έλεγχο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, εντούτοις μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει τι ακριβώς μπορεί να ελεγχθεί.

Την ίδια ώρα και άλλοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα εκτιμούν ότι με συνεχείς ελιγμούς η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί κάθε τόσο να αποπροσανατολίσει από την ουσία της συμφωνίας του Eurogroup, που είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

 

Πηγή: Deutsche Welle

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:44