search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:33
MENU CLOSE

Βαρουφάκης στο ARD: «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τα δάνεια στην Ελλάδα» – Έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία

10.03.2015 11:15
Βαρουφάκης στο ARD: «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τα δάνεια στην Ελλάδα» - Έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία - Media

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι δηλώσεις που φαίνεται να έκανε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη διάρκεια ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από τη γερμανική τηλεόραση.

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι δηλώσεις που φαίνεται να έκανε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στη διάρκεια ντοκιμαντέρ, που προβλήθηκε από τη γερμανική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γ.Βαρουφάκης υποστήριξε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν καλά από την αρχή ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να αποπληρώσει τα χρέη της, ενώ περιέγραψε την Ελλάδα ως την πιο χρεοκοπημένη χώρα στον κόσμο.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Reuters, το ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση προβλήθηκε στο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι ARD, χθες την μέρα του Eurogroup, την ημέρα, που οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για το ενδεχόμενο περαιτέρω χρηματοδότησης της Αθήνας με αντάλλαγμα την  εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Εξυπνοι άνθρωποι σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Βερολίνο γνώριζαν ήδη από το Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα εξοφλούσε ποτέ τα χρέη της. Ωστόσο, ενήργησαν σαν να μην ήταν η Ελλάδα μια χρεοκοπημένη χώρα, αλλά σαν να είχε απλά ένα πρόβλημα ρευστότητας», ανέφερε  ο Γ. Βαρουφάκης στο ντοκιμαντέρ.

«Σε αυτή την κατάσταση, το να δώσεις στο πιο χρεοκοπημένο κράτος την μεγαλύτερη πίστωση στην ιστορία, όπως οι τριτοκλασσάτοι διεφθαρμένοι τραπεζικοί, ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε ακόμη ο Έλληνας υπουργός σύμφωνα με την γερμανική μετάφραση των σχολίων του. 

Φυσικά η γερμανική Bild γνωστή για τις επιθέσεις εναντίον της χώρας μας δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών. «Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, ωστόσο, δεν έχει επαρκές ρευστό. Αυτό το ήξερε ο Γ. Βαρουφάκης, αυτή ήταν και η λογική της εφημερίδας μας» ανέφερε σε άρθρο της, ενώ σε άλλο δημοσίευμα καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταματήσουν να παρέχουν όλο και περισσότερη οικονομική στήριξη στην Ελλάδα, σχολιάζοντας: «Ο Βαρουφάκης είναι ανυπόφορος» και σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση «συμπεριφέρεται σαν όλοι να πρέπει να χορέψουν στο ρυθμό της». Υπογραμμίζει δε πως πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την «τρέλα» και πως η Ευρώπη «πρέπει να πάψει να μοιάζει τόσο χαζή».

Πάντως, το Reuters διευκρινίζει ότι δεν είναι σαφές το πότε μαγνητοσκοπήθηκε η εκπομπή.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:33