search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:51
MENU CLOSE

Ο Μιχάλης Σαράντης είναι ο νικητής του βραβείου Δημήτρης Χορν

10.03.2015 13:35
Ο Μιχάλης Σαράντης είναι ο νικητής του βραβείου Δημήτρης Χορν  - Media

Φετινός νικητής του βραβείων Δημήτρης Χορν αναδείχτηκε ο Μιχάλης Σαράντης για τον ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν «Φλαντρώ»  και για τον ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» 

Φετινός νικητής αναδείχτηκε ο Μιχάλης Σαράντης για τον ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν «Φλαντρώ» (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ-Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος») και για τον ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» (Επίδαυρος) που σκηνοθέτησε η Λυδία Κονιόρδου. 

Πρόκειται για τον 15ο κατά σειρά ηθοποιό στον οποίο απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου. Συνυποψήφιοί του ήταν ο Μάνος Καρατζογιάννης, ο Ντένης Μακρής και ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

«Τυχαίνει αυτή η βράβευση να γίνεται σε μία δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Αλλά έτσι είναι η ζωή, έχει και χαρές και λύπες. Δεν θα πρωτοτυπήσω, θα κάνω όλα τα τετριμμένα που προβλέπονται σε τέτοιες εκδηλώσεις» ανέφερε, ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του, ο Μιχάλης Σαράντης. 

Ο νεαρός ηθοποιός ευχαρίστησε «από καρδιάς» την επιτροπή, τον Νίκο Καραθάνο «που είναι δίπλα μου ή μπροστά μου σε κάθε βήμα μου» και τη Λυδία Κονιόρδου για «τις ευκαιρίες που μου έδωσε, τη θεωρώ δασκάλα μου». 

Ο Μιχάλης Σαράντης αφιέρωσε το βραβείο στον «άνθρωπο που θα ήθελε πολύ να είναι εδώ απόψε και δεν είναι». «Είναι λίγο πιο πάνω στον Ευαγγελισμό και παλεύει για τη ζωή της. Στη μητέρα μου, η οποία ελπίζω να γυρίσει σύντομα σπίτι. Να είστε καλά, να είστε αγαπημένοι και να είστε υγιείς πάνω από όλα» είπε.

Μαζί με το χρηματικό έπαθλο (αξίας 3.000 ευρώ), ο νικητής φόρεσε στον λαιμό του και τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν, που σαν σκυτάλη, μεταφέρεται κάθε χρόνο από τον έναν ηθοποιό στον άλλον. Φέτος ήταν η σειρά του περσινού νικητή Γιώργου Χρυσοστόμου να τον παραδώσει στον τιμώμενο, μαζί με μία περγαμηνή που συνοδεύει το βραβείο.

Η εκδήλωση -στην οποία παραβρέθηκαν και παλαιότεροι νικητές του θεατρικού βραβείου- ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ της Δευτέρας, με τον Σταμάτη Φασουλή να έχει αναλάβει την παρουσίασή της.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50