29/03/2020 19:53:26

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η ΝΔ πρέπει να κάνει μια σοβαρή αυτοκριτική για την ήττα της στις εκλογές»

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η ΝΔ πρέπει να κάνει μια σοβαρή αυτοκριτική για την ήττα της στις εκλογές» - Media

Παρούσα για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά». Η Μπακογιάννη υπογράμμισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να οδηγηθεί το κόμμα σε τακτικό συνέδριο, ενώ για τη δική της στάση σημείωσε: «Ήμουν πάντα παρούσα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανασυγκρότηση της ΝΔ».

Υποστήριξε πως πρέπει και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς να πειστεί ότι πρέπει η ΝΔ να πάει σε συνέδριο και να εκφραστεί η βάση του κόμματος. «Έχω πει στον κ. Σαμαρά να μην φοβάται το συνέδριο. Αν αντιληφθεί ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας και ότι ο ίδιος θα μείνει εκτός, τότε θα έχει την ευκαιρία να παραιτηθεί από πριν. Είναι αρκετοί οι βουλευτές που επιθυμούν να οδηγηθεί το κόμμα σε συνέδριο κι όχι σε συνδιάσκεψη. Η Νέα Δημοκρατία έχει να αντιμετωπίσει ένα ουσιαστικό πρόβλημα. Πρέπει να κάνει μια σοβαρή αυτοκριτική για το πώς έχασε τις εκλογές. Δεν την κάναμε ακόμη. Η ΝΔ πρέπει να ξαναβρεί τον τρόπο να ξαναγίνει "συνομιλητής" της κοινωνίας.

Να μπορέσουμε να δώσουμε φωνή στη βάση. Η ονομαζόμενη βάση ενός κόμματος δεν είναι κάτι στη σφαίρα του ιδεατού, είναι άνθρωποι που δίνουν μάχη είτε στον συνδικαλισμό, είτε στη νεολαία. Αυτοί οι άνθρωποι μετέχουν στο συνέδριο της ΝΔ, ενώ στη συνδιάσκεψη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Στο συνέδριο έχουν αυτό το δικαίωμα. Γι' αυτό είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα συνέδριο» ανέφερε και υπογράμμισε: «Στην ΚΟ είναι πλειοψηφία οι βουλευτές που θέλουν το συνέδριο. Αυτό που κανείς μας δεν θέλει είναι η εσωτερική ρήξη. Γι' αυτό η προσπάθεια γίνεται προκειμένου να πειστεί ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. Είναι οφθαλμοφανές ότι πρέπει να πάμε σε συνέδριο. Είναι δύναμη ο διάλογος για ένα κόμμα που πρόσφατα έχασε τις εκλογές».

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Δένδια ότι η ΝΔ κινδυνεύει να γίνει ένα ακροδεξιό κόμμα, η Μπακογιάννη σχολίασε: «Είναι σημαντικό να ξέρεις ποιο είναι το πρόγραμμα που θέλει να εφαρμόσει ένα κόμμα. Θα περίμενα με λίγο περισσότερο σεβασμό και ταπεινοφροσύνη να εκφράζει ο καθένας την άποψή του... Όταν κέρδισε τις εκλογές, ήταν "η μεγάλη κεντροδεξιά", όταν εξέφρασε το κέντρο, αλλά κάλυψε και όλο τον χώρο της δεξιάς. Αυτό περιμένω εγώ από τη μεγάλη κεντροδεξιά. Δεν περιμένω να γίνουμε ένα κακέκτυπο άλλων κομμάτων. Η μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά δεν είναι ένα κόμμα που είναι ακραίo».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.