search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:20
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 11-03-2015

11.03.2015 06:36
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 11-03-2015 - Media

Δείτε τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ποιοι θα απολογηθούν για το μνημόνιο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει τις ευθύνες για τα Μνημόνια ξεκίνησε. Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο αι η σχετική πρόταση –ενδεχομένως κοινή από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ».

ΕΘΝΟΣ: «Νέα έκρηξη στα «κόκκινα» δάνεια»

Η εφημερίδα σημειώνει: «με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες με ελκυστικές προσφορές στους δανειολήπτες επιχειρούν να βάλουν φρένο. Ευνοϊκά προγράμματα από τις τράπεζες για να φρενάρουν τη διόγκωση των χρεών».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Επείγουσα προειδοποίηση από Αγιο Όρος & Ιεροσόλυμα!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «παγκόσμιο εγερτήριον αγάπης και μετάνοιας» Έτσι τιτλοφορείται το κείμενο πο9υ υπογράφουν «Γέροντες Αγίου Όρους και Ιεροσολύμων», το οποίο παρουσιάζουμε σήμερα στην «Ε.Ω» σε αποκλειστικότητα από ολόκληρο τον ελληνικό Τύπο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ψαλίδι εισακτέων σε ΕΜΠ, Καποδιστριακό, ΑΠΘ”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “με περικοπές στον αριθμό των επιτυχόντων στα μεγαλύτερα ΑΕΙ σχεδιάζει το υπ. Παιδείας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από το μεγάλο όγκο φοιτητών λόγω της απελευθέρωσης μετεγγραφών”.

ΕΣΤΙΑ: «Χάνεται χρόνος για την οικονομία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τόσο κ. Ντάϊσελμπλουμ όσο και ο κ. Σόϊμπλε είπαν ότι χάθηκαν δύο εβδομάδες μετά το προηγούμενο Eurogroup, χωρίς να προχωρήσει τίποτε σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες υποτίθεται ότι μελετά η ελληνική κυβέρνησις».

Η ΑΥΓΗ: «Σκληρή διαπραγμάτευση με βήματα προσέγγισης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «προσδοκίες χαλάρωσης της ρευστότητας από την ΕΚΤ, ενώ χθες μεταβιβάστηκαν 555 εκατ. από το ΤΧΣ στο Ελληνικό Δημόσιο. Συναντήσεις Τσίπρα με Γκουρία και Γιούνκερ αύριο στο Παρίσι και μεθαύριο στις Βρυξέλλες».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πόλεμος νεύρων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στον επικοινωνιακό πόλεμο κατά της Αθήνας πρωτοστατεί το Βερολίνο. Ο Β. Σόιμπλε δεν δίστασε να προχωρήσει σε προσωπική επίθεση κατά του Γ. Βαρουφάκη, επιχειρώντας να φθείρει την εικόνα της ελληνικής ηγεσίας. «Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήριο» απάντησε η κυβέρνηση».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ανοίγουν τις πόρτες του Δημοσίου”

Η εφημερίδα γράφει ότι “την ώρα που όλο και συχνότερα συζητείται στην Ευρώπη το ενδεχόμενο σταδιακής κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο, η κυβέρνηση προχωρά σε ενίσχυσή της στην κεντρική διοίκηση, ανοίγοντας τις πόρτες του Δημοσίου, σε πλήρη αντίθεση με όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές”

Ο ΛΟΓΟΣ: “Μονιμοποιούνται χιλιάδες υπάλληλοι στο δημόσιο”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “στην επαναπρόσληψη, 3.900 εκπαιδευτικών τεχνικών λυκείων, διοικητικών ΑΕΙ και σχολικών φυλακών, που απολύθηκαν λόγω μνημονιακών μέτρων, καθώς και στην τοποθέτηση των περίπου 6.000 αδιόριστων από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ σε υπηρεσίες του δημοσίου προχωράει έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας το υπουργείο Εσωτερικών και διοικητικής Ανασυγκρότησης”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “«Εποπτεύουν» την επέκταση της αντιλαϊκής πολιτικής”

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το αν τα «τεχνικά κλιμάκια» των «θεσμών», δηλαδή της τρόικας, θα διαπραγματεύονται με αυτά της ελληνικής πλευράς στις Βρυξέλλες ή στην Αθήνα, στήνοντας ένα αποπροσανατολιστικό για το λαό γαϊτανάκι”.

ΤΑ ΝΕΑ: «Φέρε και σώσε- Ρύθμιση για όσους έβγαλαν λεφτά έξω»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κίνητρα για τον επαναπατρισμό ή απλώς για την αποκάλυψη κεφαλαίων σε τράπεζες του εσωτερικού χωρίς να υπάρχει υποχρέωση επαναφοράς τους στην Ελλάδα προωθεί η κυβέρνηση».

Kontranews: “Ξέσπασε πόλεμος Ελλάδας-Γερμανίας”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σε κατάσταση πολέμου βρίσκονται πλέον Ελλάδα και Γερμανία, μετά τη βρόμικη επίθεση του Σόιμπλε στον Γιάννη Βαρουφάκη και την ομοβροντία ανθελληνικών δημοσιευμάτων από το σύνολο σχεδόν των Μέσων Ενημέρωσης που αναπαράγουν τη μαύρη προπαγάνδα του Βερολίνου”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Καλπάζει το δολάριο-Η ΕΚΤ τυπώνει χρήμα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών υποχώρησε το ευρώ. Χάθηκαν όλα τα φετινά κέρδη για Dow και S&P. Μαζική φυγή κεφαλαίων από τις αναδυόμενες αγορές προς ασφαλέστερες επενδύσεις».

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Διαπραγμάτευση στην ομίχλη»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «κομβικής σημασίας για την Ελλάδα, αλλά και για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους, χαρακτηρίζεται στις Βρυξέλλες η σημερινή έναρξη της αξιολόγησης του πρώτου πακέτου των μεταρρυθμίσεων από τους εκπροσώπους των δανειστών, που ωστόσο σκιάζεται από αβεβαιότητα».

 

 

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:20