search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:46
MENU CLOSE

Στις Βρυξέλλες οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις- Αύριο στην Αθήνα χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι

11.03.2015 13:03
Στις Βρυξέλλες οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις- Αύριο στην Αθήνα χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι - Media

Με τα μάτια στραμμένα στις Βρυξέλλες ξεκινούν σε λίγο οι τεχνικές συζητήσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους εκπροσώπους των θεσμών.

Με τα μάτια στραμμένα στις Βρυξέλλες, όπου διεξάγονται οι  συζητήσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους εκπροσώπους των θεσμών.

Αν και το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο μετά τις αντεγκλήσεις Γερμανίας και Ελλάδας το τελευταίο 24 ωρο η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα ζήτησε ότι επιθυμεί πολιτικά ήρεμη ατμόσφαιρα.

Πρόσθεσε ότι αυτές οι συζητήσεις έχουν στόχο την εξειδίκευση των ελληνικών προτάσεων, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς, το αργότερο ως το τέλος Απριλίου. Ανέφερε επίσης ότι οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες θα υποστηριχθούν από συζητήσεις με εμπειρογνώμονες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους η  διαπραγμάτευση, πολιτική και τεχνική, θα γίνει στις Βρυξέλλες, χωρίς αυτό να αποκλείει ότι κλιμάκια των “θεσμών” δεν θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να   παράσχουν στοχευμένα στοιχεία. Τα κλιμάκια αυτά, των οποίων οι επισκέψεις θα αποφασίζονται από κοινού με την ελληνική πλευρά, θα είναι χαμηλόβαθμα και, φυσικά, οι επαφές τους θα γίνονται με ομόβαθμούς τους».

Κατά την κυβέρνηση το σχήμα διαπραγμάτευσης που αποτελείται από στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το ESM/EFSM, καθώς και από την Ελλάδα, θα ονομάζεται Brussels Group.  Η διαπραγμάτευση στο Brussels Group, πολιτική και τεχνική, θα γίνεται στις Βρυξέλλες, μεταξύ ομολόγων.

Για εξειδικευμένα ζητήματα, που πιθανόν θα ανακύπτουν σε σχέση με στοιχεία που καλείται να υποβάλλει η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και προκειμένου να αρθούν αμφισβητήσεις ή ελλείψεις στοιχείων, θα δίνεται η δυνατότητα στο Brussels Group να ορίζει τεχνικούς συμβούλους που θα επισκέπτονται την Αθήνα, ούτως ώστε να γίνεται “on Site Exchange of Facts” για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι του BG που πιθανόν θα επισκέπτονται την Αθήνα, θα συναντώνται με ομόβαθμούς τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των «θεσμών» και της ελληνικής κυβέρνησης θα παραστούν από την ΕΚΤ ο Κλάους Μαζούχ και από την Κομισιόν ο Ντέκλαν Κοστέλο γνωστοί από τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα.Από ελληνικής πλευράς, επικεφαλής των συζητήσεων στις Βρυξέλλες έχουν τεθεί ο γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Ν. Θεοχαράκης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Χουλιαράκης, ενώ παρούσα θα είναι και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ελενα Παναρίτη.

 Την άφιξη τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Όπως είπε στον Real FM  «θα έρθουν κάποιοι τμηματάρχες ή διευθυντές που θα δουν τους ομολόγους τους».

Eντωμεταξύ, στο Παρίσι αναμένεται να φθάσει απόψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της αυριανής συνάντησής του με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, καθώς επίσης και με εμπειρογνώμονες του Οργανισμού. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση εργασίας με τους εμπειρογνώμονες και τον Άνχελ Γκουρία.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:46