search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:42
MENU CLOSE

Έξι τελικά τα «όχι» στα βουλευτικά αυτοκίνητα από το Ποτάμι

11.03.2015 14:59
Έξι τελικά τα «όχι» στα βουλευτικά αυτοκίνητα από το Ποτάμι - Media

Έξι είναι τελικά οι βουλευτές του Ποταμιού που παραιτούνται του δικαιώματος βουλευτικού αυτοκινήτου, όπως γνωστοποιεί το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Έξι είναι τελικά οι βουλευτές του Ποταμιού που παραιτούνται του δικαιώματος βουλευτικού αυτοκινήτου, όπως γνωστοποιεί το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Εκτός από τους ήδη γνωστούς, από χθες, Σταύρο Θεοδωράκη, Παναγιώτη Καρκατσούλη, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γιώργο Αμυρά, Σταυρούλα Αντωνάκου, προστίθεται και ο βουλευτής Σερρών Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, που χθες απουσίαζε κατά τη διαδικασία της κλήρωσης, λόγω υποχρεώσεών του στον νομό Σερρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μητσοτάκης: Ο καθένας κρίνεται με βάση τις προσωπικές του επιλογές

Πριν λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν έχει κάνει χρήση του προνομίου αυτού, με δήλωσή του, υπενθυμίζει ότι το 2011 είχε αποστείλει επιστολή σε όλους τους συναδέλφους του βουλευτές με την οποία ζητούσε οικειοθελώς να παραιτηθούν όλοι τους από το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου και να μην πληρώνονται για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. «Τότε ήμουν πολύ μόνος, καθώς μια συνάδελφος του ΠΑΣΟΚ είχε ακολουθήσει το παράδειγμά μου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε τη χαρά του διότι σήμερα, έστω και με καθυστέρηση, η Βουλή αντιλαμβάνεται ότι πρέπει και οι βουλευτές να δώσουν το καλό παράδειγμα και αποποιηθούν κάποια προνόμια, τα οποία στην παρούσα οικονομική συγκυρία θα τα χαρακτήριζε κανείς υπερβολικά. «Δυστυχώς πολλοί νέοι βουλευτές, ειδικά νέοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την παρότρυνση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και δέχθηκαν το προνόμιο του αυτοκινήτου. Ο καθένας κρίνεται με βάση τις προσωπικές του επιλογές», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ζήτημα για τη Διάσκεψη των Προέδρων

Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έθεσε ζήτημα διότι δεν έχει λειτουργήσει ακόμη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με συνέπεια η ημερήσια διάταξη να καθορίζεται με ευθύνη της Προέδρου. «Αυτή είναι μια πρακτική που δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Είναι απαράδεκτο να μην ενημερώνονται τα κόμματα για τις πρωτοβουλίες που αφορούν την ημερήσια διάταξη» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε την πρόεδρο της Βουλής από αυτή την Πέμπτη να συγκαλέσει τη σύσκεψη των Προέδρων «ώστε αυτή η απαράδεκτη πρακτική να μη συνεχιστεί».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33