search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:14
MENU CLOSE

O νέος, ο παλιός και μια απεργία…

12.11.2009 15:16

Η κατά τρεις μέρες καθυστερημένη δημοσιοποίηση σύσκεψης – συνάντησης στην οδό Ιπποκράτους του νέου Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου με βουλευτές του Πειραιά και τον νομάρχη Γιάννη Μίχα αποδεικνύει την αρρυθμία (ως και χάος μπορεί να το πει κανείς) που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ.

Η κατά τρεις μέρες καθυστερημένη δημοσιοποίηση σύσκεψης – συνάντησης στην οδό Ιπποκράτους του νέου Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου με βουλευτές του Πειραιά και τον νομάρχη Γιάννη Μίχα αποδεικνύει την αρρυθμία (ως και χάος μπορεί να το πει κανείς) που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ.

Ο νέος γραμματέας φαίνεται να κάνει εξαιρετικά προσεκτικά (και άτολμα κατά πολλούς) βήματα, αν και ο ίδιος δεν δείχνει άνθρωπος που ορμά ως «ταύρος εν υαλοπωλείω».

Πολλοί όμως είναι αυτοί που εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έπεσε για κολύμπι στα κυβερνητικά βαθιά και ενώ διεθνώς και εσωτερικώς υπάρχει πρωτοφανής φουρτούνα χωρίς να έχει στοιχειώδες δείκτη ασφαλείας και καλυμμένη την πλάτη της στο κόμμα.

Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη λέει στους συνεργάτες της ότι το κόμμα έδειξε εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά στην απεργία στο λιμάνι και ότι το συνδικαλιστικό του ΠΑΣΟΚ και ο νέος γραμματέας έπρεπε να μπουν – χωρίς κυβερνητική εμπλοκή που θα δημιουργούσε ενδεχομένως τριβές – σε μια παρασκηνιακή διαβούλευση προκειμένου να προωθηθούν κάποια εργασιακά θέματα και να κλείσει το θέμα.

Εκτιμά ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση επιχειρεί ένα καίριο χτύπημα και ιδιαίτερα η Αριστερά προσπαθεί να κλέψει τις εντυπώσεις, μπλοκάροντας την κυβέρνηση, προκειμένου να μιλήσει για αντεργατικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ.

Στο πεδίο αυτό θα βοηθούσε εξαιρετικά η «πλάτη» του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ όμως είναι πλήρως αποψιλωμένο, οι μισοί υπάλληλοι έχουν ακολουθήσει στελέχη που υπουργοποιήθηκαν, συνδικαλιστές αναζητούν τρόπους να «πλασαριστούν» σε κυβερνητικά γραφεία και ο Σωκράτης Ξυνίδης, όταν δεν ενημερώνεται, ζητάει οργανογράμματα.

Οι πρώτες κινήσεις του που ανακοινώθηκαν ήταν να συναντηθεί με αντιπροσωπείες Παλαιστίνιων και Αφγανών μεταναστών, πολύτιμες σίγουρα για την ενημέρωσή του όσον αφορά την κατάσταση των λαθρομεταναστών στη χώρα μας, αλλά ουδόλως αντίστοιχες με τις πολιτικές ανάγκες της συγκυρίας. Ήδη έχει κάνει και μια άτυπη σύσκεψη γνωριμίας με τους επικεφαλής των περιφερειακών γραφείων του κόμματος και μετά το χάος.

Γι’ αυτό και ύστερα από επιμονή της Λούκας Κατσέλη ανασύρθηκε από τον πάγκο ο Γιώργος Ανωμερίτης προκειμένου να αναλάβει τον ΟΛΠ και τις διαβουλεύσεις με τους εργαζόμενους στο λιμάνι. Που έχει αποτελέσματα από τις πρώτες τρεις μέρες…

Γιατί μπορεί ο νέος (Σωκράτης) να είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς…

Ετσι που πάνε είναι κοντά η στιγμή που θα ανασυρθεί από τη… ναφθαλίνη και η Μαρία Αρσένη, που τα τελευταία χρόνια έχει αρκεστεί στη θέση του συνηγόρου του μέλους, να αναλάβει κάποια επικίνδυνη αποστολή…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59