search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26
MENU CLOSE

Έμπολα: Bρετανός νοσηλευτής μολύνθηκε από τον ιό στη Σιέρα Λεόνε

11.03.2015 18:55
ΛΔ Κονγκό: Επανεμφάνιση του έμπολα 3 μήνες μετά το «τέλος» της πιο πρόσφατης επιδημίας - Media

 

Νοσηλευτής του ιατρικού σώματος της Βρετανίας στη Σιέρα Λεόνε διαγνώσθηκε με την ασθένεια Έμπολα και αναμένεται να μεταφερθεί στο βρετανικό έδαφος για θεραπεία.

 

Νοσηλευτής του ιατρικού σώματος της Βρετανίας στη Σιέρα Λεόνε διαγνώσθηκε με την ασθένεια Έμπολα και αναμένεται να μεταφερθεί στο βρετανικό έδαφος για θεραπεία.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σχετικά με το πώς εκτέθηκε ο εργαζόμενος αυτός στον ιό καθώς και για τον εντοπισμό προσώπων που είχαν πρόσφατα επαφή μαζί του» σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας

«Η ιατρική απόφαση σχετικά με το αν το πρόσωπο αυτό θα διακομιστεί στη Βρετανία για θεραπεία θα ληφθεί σύντομα » αναφέρει η ίδια πηγή.

Δύο Βρετανοί, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον ιό υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου –στο οποίο υπάρχουν ειδικευμένο προσωπικό και εγκαταστάσεις για την αντιμετώπιση κρουσμάτων του Έμπολα– και η υγεία τους αποκαταστάθηκε πλήρως.

Ο Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 10.000 ανθρώπους στις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του ιού, την Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, επί συνόλου 24.200 κρουσμάτων.

 Ο ρυθμός εξάπλωσης της ασθένειας έχει μειωθεί αισθητά τους τελευταίους μήνες.

Ο τελευταίος άνθρωπος που είχε μολυνθεί από Έμπολα στη Λιβερία πήρε εξιτήριο τον περασμένο μήνα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:25