search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:50
MENU CLOSE

O Μίκης Θεοδωράκης μιλά για Χατζιδάκι, Αντίσταση και Βαρουφάκη

11.03.2015 20:01
O Μίκης Θεοδωράκης μιλά για Χατζιδάκι, Αντίσταση και Βαρουφάκη - Media

Συνταρακτικές αποκαλύψεις έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας για τη νέα του παράσταση «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού», όπως παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του Mega από τη Μαρία Παπαδή.

Συνταρακτικές αποκαλύψεις έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας για τη νέα του παράσταση «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού», όπως παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του Mega από τη Μαρία Παπαδή.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης μίλησε για τη ζωή και τον θάνατο, σχολίασε τη σημερινή πολιτική επικαιρότητα, αλλά εκείνο που συγκλόνισε πραγματικά ήταν η αποκάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο αποχαιρέτισε τον έτερο μεγάλο, τον Μάνο Χατζιδάκι.

«Ο Μάνος είχε ησυχάσει και άρχισε να ομορφαίνει. Ηταν πάρα πολύ όμορφος. Τον πλησίασα του έκλεισα τα μάτια και του είπα “Καλή Αντάμωση Μάνο μου” και έφυγα» τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης έντονα συγκινημένος, σχεδόν δακρυσμένος.

Μιλώντας για τον Μάνο Χατζιδάκι ανέφερε ότι είχαν πρωτογνωριστεί στην ΕΠΟΝ και πως ήταν ένας από τους ανθρώπους που του άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή.

Τι είπε για το περιστατικό Ντάισελμπλουμ – Βαρουφάκη

«Οταν ήρθε ο Ντάισελμπλουμ σε εκείνη την συνέντευξη με το “ουάου” αισθάνθηκα ωραίος σαν Ελληνας για την περήφανη στάση του υπουργού Οικονομικών».

Και κριτική για τους «μυστικούς πράκτορες»

Ο Μίκης Θεοδωράκης, πάντως, δεν παρέπεμψε να επικρίνει την πρόταση του υπουργού Οικονομικών για τουρίστες, νοικοκυρές πράκτορες κατά της φοροδιαφυγής.

«Τώρα θέλουν να κάνουν χαφιέδες τους μισούς και να παρακολουθούν τους άλλους μισούς» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τον θάνατο

«Στον τάφο μου θέλω να γράφει “Πολέμησε τον Δεκέμβρη”» είπε ο Μίκης Θεοδωράκης για να προσθέσει «Πόσες φορές έχω χορέψει με τον Χάρο; Πόσες φορές έχω πιει κρασί με τον Χάρο και πόσες φορές τον νίκησα; Δεν θα έρθει μια μέρα να με νικήσει;».

Το παράπονο του Μίκη Θεοδωράκη

«Δεν με καταλαβαίνει κανείς γιατί είμαι από την γενιά των όρθιων» είπα χαρακτηριστικά ο Μίκης Θεοδωράκης αναλύοντας το μεγάλο του παράπονο.

Πηγή: iefimerida

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:40