search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:15
MENU CLOSE

Υπογραφή συμφωνίας με τον ΟΟΣΑ για παροχή τεχνογνωσίας

12.03.2015 12:26
ΟΟΣΑ: Δεύτερο κύμα κορωνοϊού φέρνει ύφεση κοντά στο 10% το 2020 - Ποια μέτρα συστήνει - Media

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ κ. Άνχελ Γκουρία στην έδρα του οργανισμού, στο Παρίσι.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ κ. Άνχελ Γκουρία στην έδρα του οργανισμού, στο Παρίσι.

  Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Μεταρρυθμίσεις που όπως αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου, αποσκοπούν στην βιωσιμότητα και την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Προκειμένου, όπως είπε και στην σύντομη εισήγησή του ο πρωθυπουργός, «να αντιμετωπίσει τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας».

Η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ βραχυπρόθεσμα αποσκοπεί στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Μεσομακροπρόθεσμα, τονίζουν πηγές του Μαξίμου, θα βοηθήσει την ελληνική πλευρά να εφαρμόσει και να αξιολογεί όχι μόνο την πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά και την απόδοσή τους. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:11